Πως να βάλετε τάξη και να απελευθερώσετε χώρο στο κινητό σας…

Η γκουρού της οργάνωσης, Marie Kondo, φαίνεται ότι εμπνέει όλο και περισσότερο. Η περίφημη μέθοδός της, KonMari, εφαρμόζεται σε όλο και περισσότερα πράγματα και πτυχές της ζωής μας.

Στο σπίτι, στο γραφείο. Τώρα ήρθε η σειρά του κινητού! Άλλωστε αν έχουμε μάθει κάτι από τη Marie Kondo, είναι πως να έχουμε περισσότερο χώρο σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Τι γίνεται λοιπόν με την ψηφιακή ακαταστασία; H Marie Kondo ήδη ετοιμάζει ένα βιβλίο για αυτό που αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2020, αλλά μέχρι τότε μοιράζεται ένα τρικ για να αποκτήσετε και πάλι τον έλεγχο του φάκελου “Φωτογραφίες” στο smartphone σας.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να τακτοποιήσουμε την ψηφιακή μας ζωή; Η γκουρού της τάξης αποκαλύπτει μιλώντας στο purewow: «Θα ξεκινήσω από κάτι απλό: τις φωτογραφίες. Ενώ έχουμε περιορισμένη χωρητικότητα, συνηθίζουμε να τραβάμε με το κινητό πάρα πολλές φωτογραφίες, από τις οποίες αρκετές είναι άχρηστες. Αυτό που κάνω εγώ καθημερινά στο τέλος της ημέρας είναι να ανατρέχω σ’ αυτές, να κρατάω μόνο τις καλύτερες λήψεις, αυτές που μου δίνουν χαρά και να διαγράφω τις υπόλοιπες». Απλή και αποτελεσματική.

Τι κάνει με τις φωτογραφίες που της αρέσουν; Βάζει καρδούλα στις αγαπημένες της και στη συνέχεια διαγράφει όλες τις υπόλοιπες. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, η καρδιά μιας φωτογραφίας στο κινητό τη προσθέτει αυτόματα σε έναν καινούργιο φάκελο «αγαπημένων».

Και κάπως έτσι έρχεται η τάξη ακόμα και στο κινητό σας τηλέφωνο!