Διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί: Αυτό προβλέπω για τη θητεία Μπάιντεν…

Τους φόβους του γύρω από τις προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπος ο νεοκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε ο Νουριέλ Ρουμπινί σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ο διάσημος οικονομολόγος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές νέες ένοπλες κοινωνικές συγκρούσεις και ταραχές στις ΗΠΑ με ενορχηστρωτές εκπροσώπους ακραίων εθνικιστικών ομάδων.

Επιπλέον, ο Ρουμπινί σημειώνει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα κληθεί να αντιμετωπίσει περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ από τη Ρωσία αλλά και το αντίπαλο δέος των ΗΠΑ, την Κίνα με τον κίνδυνο της περαιτέρω διάδοσης ψευδών ειδήσεων να ελλοχεύει.

Ο καθηγητής στο Stern School of Business και πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ζητά επιπλέον μέτρα εποπτείας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter.

Σημείωσε μάλιστα ότι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες τεχνολογίας (Big Tech) έχουν αποκτήσει πολύ μεγάλη δύναμη και ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποτελέσουν αντικείμενο ρύθμισης. «Ενώ οι κανόνες για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία έχουν σχεδιαστεί για κλασικά μονοπώλια, οι εταιρείες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι διαφορετικές και πρέπει να ρυθμίζονται με διαφορετικό τρόπο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούν να διαλυθούν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρουμπινί.