ΠτΔ: Δεν θα ανεχθώ διασυρμό της προσωπικότητάς μου – Καλεί τον Παράσχο σε απολογία

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα ανεχθεί διασυρμό της προσωπικότητάς του – Καλεί τον Παράσχο σε απολογία» σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφορικά με την απόφαση της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας

Η ανακοίνωση:

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης πληροφορήθηκε την απόφαση της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας (ΕΔΔ) που έκρινε ότι το άρθρο του δημοσιογράφου κ. Ανδρέα Παράσχου, με τίτλο «Μας πήρε ο δαίμονας» και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 10 Ιανουαρίου 2021, ότι παραβιάζει κατάφωρα τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας για μη δημοσίευση ανακριβών παραπλανητικών, φανταστικών ή διαστρεβλωτικών της αλήθειας ειδήσεων, πληροφοριών ή σχολίων.

Ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένει πως ο δημοσιογράφος κ. Ανδρέας Παράσχος θα ακολουθήσει τη σύσταση της ΕΔΔ αλλά και τις πρόνοιες του Καταστατικού της ΕΔΔ, που σαφώς αναφέρει ότι, σε περίπτωση που παραβιαστεί ο Κώδικας Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας θα πρέπει αυτός που τον παραβίασε να προχωρήσει σε άμεση διόρθωση ή απολογία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένει, επίσης, πως οποιοιδήποτε αξιοποίησαν τις ψευδείς και φανταστικές πληροφορίες που κατέγραψε στο άρθρο του ο κ. Παράσχος, θα επανορθώσουν δημοσίως.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θέλει, επίσης, να καταστήσει σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί διασυρμό της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας του μέσω παραπλανητικών, φανταστικών και ψευδών δημοσιευμάτων και δεν αποποιείται του δικαιώματος του να προσφύγει στη δικαιοσύνη.