Αστυνομία: 6,605 καταγγελίες από την 01/01/2021 για παραβίαση των μέτρων

Αστυνομία: 6,605 καταγγελίες από την 01/01/2021 για παραβίαση των μέτρων

Στην επαρχία Λεμεσού οι περισσότερες καταγγελίες

Η Αστυνομία συνεχίζει τους εντατικούς της ελέγχους παγκύπρια για την τήρηση των μέτρων και την εφαρμογή των Διαταγμάτων που αφορούν τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, από την αρχή του χρόνου (01/01/2021) μέχρι χθες Τρίτη (23/02/2021) διενεργήθηκαν συνολικά 554,216 έλεγχοι παγκύπρια, από τους οποίους προέκυψαν 6,605 καταγγελίες πολιτών και 97 καταγγελίες υποστατικών.

Στο γράφημα που ακολουθεί καταγράφονται οι έλεγχοι και οι καταγγελίες που έγιναν κατά το πιο πάνω χρονικό διάστημα κατά επαρχία και όπως φαίνεται στην επαρχία Λεμεσού έγιναν οι περισσότερες καταγγελίες πολιτών και υποστατικών.

Επίσης, στον Πίνακα που ακολουθεί καταγράφονται οι έλεγχοι και οι καταγγελίες που έγιναν κατά επαρχία.

Σημειώνεται ξανά ότι οι καταγγελίες της Αστυνομίας δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά η περιφρούρηση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας και είναι καθήκον όλων των πολιτών να επιδεικνύουν την ανάλογη πειθαρχία και υπευθυνότητα για αποφυγή της διασποράς του ιού.

Λειτουργία υποστατικού κατά παράβαση του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου

Στο πλαίσιο των ελέγχων που έγιναν για εφαρμογή των μέτρων που αφορούν τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, από τις 6 το πρωί χθες, μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα, διενεργήθηκαν 9,632 έλεγχοι παγκύπρια και καταγγέλθηκαν 109 πολίτες και ένα υποστατικό.

Το υποστατικό αφορούσε εστιατόριο στη Λεμεσό, στο οποίο έγινε έλεγχος γύρω στις 7.30μ.μ. χθες κατόπιν πληροφορίας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, με την είσοδο της Αστυνομίας στο εστιατόριο, εντοπίστηκαν 20 πρόσωπα, εκ των οποίων τα έξι πρόσωπα ήταν ηλικίας κάτω των 12 ετών. Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, στο εστιατόριο εκείνη την ώρα υπήρχε παιδικό πάρτι γενεθλίων, κατά παράβαση των σχετικών διαταγμάτων.

Ακολούθως, τα μέλη  της Αστυνομίας προέβηκαν σε 13 καταγγελίες που αφορούσαν τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο για το ποσό των 300 ευρώ έκαστος. Επίσης, καταγγέλθηκε ο υπεύθυνος του υποστατικού, ηλικίας 37 ετών για αδικήματα κατά παράβαση του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου, για το ποσό των 1,500 ευρώ.

Αμέσως μετά την καταγγελία όλοι οι θαμώνες αποχώρησαν, ενώ το εστιατόριο έκλεισε στην παρουσία της Αστυνομίας.