Κ.Ε: Δεν υπάρχει καμία πολιτική απόφαση για λήψη ιδιαίτερων μέτρων στη Λεμεσό

Κ.Ε: Δεν υπάρχει καμία πολιτική απόφαση για λήψη ιδιαίτερων μέτρων στη Λεμεσό

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά την αυριανή του συνεδρίαση αναμένεται να λάβει αποφάσεις για περαιτέρω χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα μέλη της επιδημιολογικής συμβουλευτικής ομάδας, ο κ. Κούσιος είπε ότι «κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε πλήρως και ενδελεχώς τους πολιτικούς αρχηγούς για τα θέματα που αφορούν την πανδημία. Επίσης, ο Υπουργός Υγείας κ Κωνσταντίνος Ιωάννου αλλά και ο συντονιστής της επιδημιολογικής συμβουλευτικής ομάδας κ. Κωνσταντίνος Τσιούτης ενημέρωσαν με τη σειρά τους τους πολιτικούς αρχηγούς για θέματα που αφορούν την επιδημιολογική εικόνα, τη διαχείριση του προγράμματος διενέργειας των τεστ, το πρόγραμμα εμβολιασμών, τους ρυθμούς των εμβολιασμών, για τον χρόνο που αναμένεται να συμπληρωθούν οι εμβολιασμοί για να καλύψουν όλο τον πληθυσμό της Κύπρου, όπως και για τα μέτρα που βρίσκονται υπό συζήτηση και για τις χαλαρώσεις που αναμένεται αύριο να αποφασιστούν από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Υποβλήθηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς πάρα πολλές ερωτήσεις και οι οποίες απαντήθηκαν ενδελεχώς τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από τον Υπουργό Υγείας, αλλά κα τα μέλη της επιδημιολογικής συμβουλευτικής ομάδας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε, επίσης, τους πολιτικούς αρχηγούς ότι αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του θα συζητήσει περαιτέρω χαλαρώσεις μέτρων. Σε αυτό το σημείο και υπό το φως κάποιων δημοσιευμάτων που υπήρξαν πρέπει να σημειώσω ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική απόφαση για λήψη ιδιαίτερων μέτρων για την επαρχία Λεμεσού.

Ο Υπουργός Υγείας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο θα προβεί σε ανακοινώσεις καθόσον αφορά τη χαλάρωση των μέτρων.

Πρέπει να επικαλεστώ και πάλι την υπομονή και καρτερικότητα των συμπολιτών μας, να τηρούμε όλοι ανεξαίρετα τα μέτρα υγιεινής και τα προστατευτικά μέτρα για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία και το γρηγορότερο να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε ότι με την καρτερικότητα, τα έγκαιρα μέτρα που πήραμε, την υπομονή όλων των συμπολιτών μας, με τις θυσίες των συμπολιτών μας έχουμε φτάσει στο σημείο να κατατασσόμαστε στις καλύτερες χώρες στη διαχείριση της πανδημίας Να υπενθυμίσω ότι συγκριτικά με τις άλλες χώρες της Ευρώπης έχουμε τον μικρότερο χρόνο σε περιοριστικά μέτρα και πολύ καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά τη θνησιμότητα, τη θεραπεία ασθενών, τη διενέργεια τεστ, αλλά και έχουμε, επίσης, και την προοπτική που μας δίδεται από την επιδημιολογική εικόνα σύντομα τα μέτρα να χαλαρώνουν σταδιακά.

Ο Μάρτιος είναι κρίσιμος μήνας, θα πρέπει όλοι να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα για να μπορέσουμε να χαλαρώσουμε πλήρως τα μέτρα, χωρίς κανένα κίνδυνο για το πρώτιστο και μεγαλύτερο αγαθό που έχουμε, την υγεία και τη ζωή. Πρέπει να πιστέψουμε όλοι στην προοπτική, να συνεργαστούμε και καλύτερες μέρες σίγουρα θα υπάρξουν πολύ σύντομα».