ΠτΔ για OCCRP: Δεν εκβιάζομαι, είναι απόλυτα γνώστης ποιοι τις κατευθύνουν (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠτΔ για OCCRP: Δεν εκβιάζομαι, είναι απόλυτα γνώστης ποιοι τις κατευθύνουν 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή Αlpha «Ενημέρωση»  στον δημοσιογράφο Αντρέα Κημήτρη, έστειλε το μήνυμα ότι  “δεν εκβιάζεται” και ότι γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι οι συγγραφείς του δημοσιεύματος της μη κυβερνητικής οργάνωσης OCCRP περί “ξεπλύματος” χρημάτων από το πρώην δικηγορικό γραφείο του Προέδρου.

“Eίμαι απόλυτα γνώστης του και ποιοί τις κατευθύνουν και ποιοί είναι οι συγγραφείς, δεν θέλω να πω πέραν αυτού. Απλά θέλω να προειδοποιήσω ότι η υπομονή έχει όρια. Δεν το αποδίδω σε πολιτικό κόμμα για να είμαι δίκαιος. Το πολιτικό κόμμα το ΑΚΕΛ αξιοποιεί αυτά που νομίζουν ότι με το να τα προωθήσουν μέσω μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης μπορεί να πλήξουν τον Νίκο Αναστασιάδη γιατί θεωρούν ότι τους αδίκησα, μένω μέχρι εδώ.”

Ερωτηθείς εάν πρόκειται για άτομα που αδικήθηκαν όπως είπε, σε διορισμό ή επαναδιορισμό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θέλησε να επεκταθεί και τους συνέστησε ότι:

“Ουδέν σχόλιο. Καλό είναι να μην λέγουν και περισσότερα από ότι πρέπει και να παίρνω μηνύματα από πολιτικούς της Ελλάδος ότι σε συνομιλίες που είχαν μαζί τους, απειλούσαν ότι θα απαντήσουν.”

Ερωτηθείς εάν η αναφορά αφορά στον Επίτροπο Χρίστο Στυλιανίδη, ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε:

“Όχι, σας παρακαλώ. Δεν έκανα καμία αναφορά κανενός ονοματος, κανενός περιστατικού, απλά λέω ότι καλό είναι να είναι προσεκτικότεροι όσοι νομίζουν ότι θα πλήξουν τον Νίκο Αναστασιάδη. Είναι πολλες οι απόπειρες που έγινα, δεν άφησα ποτέ τίποτα αναπάντητο με την έννοια της έρευνας: Nikos Plot, Ryan AIr ότι φανταστείτε.

Όλες κάτω από την έρευνα είτε του Γενικού Ελεγκτή είτε οπωσδήποτε ερευνητικών αρχών της χώρας ή άλλως πως, που απέδειξαν ότι επρόκειτο περί μυθοπλασίας.

Μία νέα προσπάθεια μυθοπλασίας, που προσπαθεί να συνδυάσει εταιρείες που όντως είναι πελάτες του δικηγορικού γραφείου με άλλες εταιρείες που δεν είναι του γραφείου αλλά θέλουν να μας τις αποδώσουν για καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι το δικηγορικό γραφείο με μια συναλλαγή των 229 ή 320 εκατομμυρίων πόσο είναι, εμπλέκεται σε ξέπλυμα και έχει σχέση με τηνTroika ή πως ονομάζεται, με εταιρείες που δεν ανήκουν στο δικηγορικό γραφείο και τις θεωρούν πρωταγωνιστές και μιλούν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος τέσσεραμιση δις. Ξέρετε τις μου ενθυμίζει; Το ρητό “ράβδος εν γωνία άρα βρέχει.” Τι να απαντήσω; Γιατί η ράβδος είναι στη γωνία και δεν βρέχει;” 

Πηγή πληροφοριών και βίντεο: Alphanews.live