ΠτΔ για Γιολίτη: Εγώ τη διόρισα… τελεία και παύλα – Δεν τίθεται θέμα ανάληψης ευθυνών

ΠτΔ για Γιολίτη: Εγώ τη διόρισα… τελεία και παύλα – Δεν τίθεται θέμα ανάληψης ευθυνών

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απαντώντας εκ μέρους της υπουργού δικαιοσύνης, Έμιλυς Γιολίτη αναφορικά με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για ακύρωση του εντάλματος έρευνας σε σπίτι πολίτη για το Parody Account που δημιουργήθηκε στο Twitter, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα ανάληψης πολιτικής ευθύνης ή παραίτησης της Έμιλυς Γιολίτη .

Σε ερώτηση  δημοσιογράφου, κατά πόσο μετά από την εξέλιξη αυτή η ίδια θεωρεί ότι οφείλει να αναλάβει την πολιτική της ευθύνη και να παραιτηθεί, ερμηνεύοντας την απόφαση του Ανωτάτου ως ένδειξη κατάχρησης εξουσίας από την ίδια, ο Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε πως είναι σεεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου, σεβαστή η ευαισθησία των πολιτικών και των πολιτών που πιθανότατα να θίγονται με ανάλογες πράξεις. «Οτιδήποτε αποφαίνεται η δικαιοσύνη είναι αποδεκτό, όπως και το δικαίωμα του καθενός να προσφεύγει σε αυτή», ανέφερε.

Αναφέρθηκε ακόμη σε δική του «παχυδερμία» και νοοτροπία για αυτά τα θέματα, που δεν σημαίνει όμως ότι όλοι αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο.

«Δεν αναλαμβάνω ως δικηγόρος υπεράσπισης της Υπουργού, εξάλλου δε με χρειάζεται. Εγώ είμαι Πρόεδρος, εγώ την διόρισα και της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Δεν τίθεται θέμα ανάληψης ευθυνών. Απλούστατα, τελεία και παύλα», τόνισε σε έντονο ύφος ο ΠτΔ.

Ο Πρόεδρος , κάλεσε όλους επιθυμούν ν΄ ασκήσουν κριτική, να κατηγορήσουν ή να σχολιάσουν, να το κάνουν από δικό τους λογαριασμό και όχι από λογαριασμό που φέρει το όνομα ενός πολιτικού. Επιπλέον είπε ότι δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος είναι πολιτικός πρέπει να πλήττεται το σύνολο της οικογένειας του.