Αλληλεγγύη: Μετά τη λίστα «Γιωρκάτζη», να πάρει σειρά η λίστα διαπλοκής

Μετά τη λίστα «Γιωρκάτζη», να πάρει σειρά η λίστα διαπλοκής, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη

Ξεγυμνώθηκε χθες η Βουλή, με τις τοποθετήσεις βουλευτών να ήταν μια συνεχής απολογία για όσα έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν και για όσα έγιναν εκ του περισσού.

Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι η προσπάθεια να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, δημοσιοποιώντας μια λίστα – με παραλείψεις και μη επικαιροποιημένα στοιχεία – από την οποία απουσιάζουν τα «μεγάλα ψάρια» που έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρισης, με διαγραφές δανείων, χαριστικά επιτόκια και δανεισμό χωρίς εξασφαλίσεις.

Για τον ίδιο λόγο μας προκάλεσαν αμηχανία οι τοποθετήσεις βουλευτών για παραβιάσεις της νομοθεσίας από την ίδια τη Βουλή.

Ταχθήκαμε υπέρ της δημοσιοποίησης της λίστας, γιατί επιτέλους, έπρεπε να δοθεί ένα τέλος σ αυτή την κοροϊδία. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε.

Αυτός ο πολύπαθος λαός έχει απόλυτο δικαίωμα να γνωρίζει την αλήθεια, να γνωρίζει αν υπάρχουν διαπλεκόμενες σχέσεις μεταξύ τραπεζών, κομμάτων και ΠΕΠ. Η ουσία του σκανδάλου βρίσκεται σε αυτό ακριβώς το ζήτημα.

Η Αλληλεγγύη, επιμένει πως πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων των κομμάτων και των ΠΕΠ, που έτυχαν διαγραφής δανείων ή/και άλλης προνομιακής μεταχείρισης.

Ας μην υποτιμούμε άλλο τη νοημοσύνη αυτού του λαού και ας μην επιχειρούμε να αποπροσανατολίσουμε από το ενδεχόμενο έγκλημα του σάπιου συστήματος σε βάρος της κοινωνίας.