ΑΚΕΛ: Δεν ακούσαμε μέτρα για πάταξη της διαφθοράς, αλλά γενικόλογες εξαγγελίες

Δεν ακούσαμε μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς, αλλά κυρίως τίτλους και γενικόλογες εξαγγελίες

Από τον Πρόεδρο και την αρμόδια Υπουργό δεν ακούσαμε μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς, αλλά κυρίως τίτλους και γενικόλογες εξαγγελίες. Όταν ενημερώσει η κυβέρνηση για το περιεχόμενο των μέτρων τότε θα μπορέσουμε να τα αξιολογήσουμε και να τα κρίνουμε.

Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση χρησιμοποίησε πολλές φορές το «θα», παραπέμποντας στο μέλλον. Όταν μια κυβέρνηση βρίσκεται για οκτώ χρόνια στην εξουσία και παραπέμπει στο μέλλον για μέτρα πάταξης της διαφθοράς, αυτό αποδεικνύει ότι ποτέ το ζήτημα αυτό δεν ήταν στις προτεραιότητές της.

Πέραν τούτου, σημειώνουμε την εγγενή αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη διαφθορά τη στιγμή που η ίδια είναι μέρος του προβλήματος. Δεν είναι τυχαίο που στις εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν έγινε καμία συγκεκριμένη αναφορά για τη σύγκρουση συμφέροντος και στη θεσμική διαπλοκή, που χαρακτηρίζουν αυτή την κυβέρνηση.

Προκαλεί δε θυμηδία η αναφορά σε ενδυνάμωση του Κώδικα δεοντολογίας του Υπουργικού Συμβουλίου, τον οποίο η κυβέρνηση ασύστολα παραβίασε γι’ αυτό και τον εξαφάνισε.