ΠΣΣΕ: Εξαγγελίες για στήριξη ευπαθών ομάδων

Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, σε μία προσπάθεια παροχής βοήθειας προς της ευπαθείς κοινωνικές  ομάδες και άμβλυνσης των δυσάρεστων φαινομένων που προκαλεί η παγκόσμια οικονομική κρίση, ανακοίνωσε  την πρόθεσή του να συνδράμει στην δημιουργία Κέντρου Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών.

Η πρωτοβουλία αυτή ανακοινώθηκε στα γραφεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, στη Λευκωσία, από τον κύριο  Σταύρο Ολυμπίου, προεδρεύοντα της διοικούσας επιτροπής του συμβουλίου, στην πραγματοποιούμενη δημοσιογραφική διάσκεψη, στην οποία το παρόν έδωσε και η σύζυγος του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Έλση Χριστόφια.

Προτεραιότητα των Κέντρων Κοινωνικής Βοήθειας, θα αποτελεί η παροχή κοινωνικής προσφοράς, μέσω  κατάλληλων υποδομών και ο περιορισμός της απαιτούμενης γραφειοκρατίας , που θα διευκολύνει το έργο τους.

Στους άμεσους στόχους περιλαμβάνονται επίσης η σύσταση εθελοντικών επαγγελματικών ομάδων που θα προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η διοργάνωση διαφόρων τύπου εκδηλώσεων με σκοπό την ενίσχυση των Κέντρων Κοινωνικής Βοήθειας αλλά και οι συνεργασία με όλους του κοινωνικούς φορείς που έχουν αναλάβει ανάλογη δράση κατά το παρελθόν.

Στο πλαίσιο  αυτό ανακοινώθηκε από τον κ. Ολυμπίου ο έρανος που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου , με σκοπό την ανεύρεση των πόρων για την δημιουργία των προαναφερθέντων κέντρων , η στελέχωση των οποίων θα γίνεται από τα μέλη των Σωμάτων Εθελοντών.

Επίσης ο κ. Ολυμπίου ανακοίνωσε την δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής στήριξης από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και άλλους ειδικούς

Η κ. Χριστόφια , από μέρους της αναφέρθηκε στην πολύτιμη δράση του ΠΣΣΕ, το οποίο συνεισφέρει τα μέγιστα στο κοινωνικό έργο του κράτους, χωρίς όμως ποτέ να υποκαθιστά το ρόλο και τις ευθύνες του κράτους.

Η κ. Χριστόφια με δηλώσεις της θέλησε να συγχαρεί το ΠΣΣΕ για τη δράση του και την συνεργασία του με το κράτος αλλά και άλλους κοινωνικούς φορείς , “Το ΠΣΣΕ στέλλει σήμερα μήνυμα ότι θα ενεργοποιήσει τους χιλιάδες εθελοντές του νησιού μας σε κάθε πόλη και κοινότητα για να βοηθήσει τα παιδιά, οικογένειες και άλλα άτομα που έχουν ανάγκη από στήριξη… Εάν όλοι επιδείξουμε τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία και αναγκαία κοινωνική αλληλεγγύη, από κοινού με το κράτος και τα θεσμικά του όργανα μπορούμε να συμβάλουμε στην απάμβλυνση των όποιων προβλημάτων προκύψουν συνεπεία της οικονομικής κρίσης” .

Ενώ για την αντιμετώπιση της φτώχειας και των δυσχερειών της οικονομικής κρίσης η κ. Χριστόφια τόνισε ότι “ είναι υπόθεση όλων μας”.