Πρόταση ΑΚΕΛ για λύση εκτός Τρόικας

Επιδόθηκε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε κοινοβουλευτικά και μη κόμματα, η πολυσέλιδη μελέτη που ετοίμασε ομάδα ειδικών και εξέτασε η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ για υπαλλακτική λύση εκτός Τρόικας.
Η επίδοση της μελέτης εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας μας για ουσιαστικό και δημιουργικό διάλογο απεγκλωβισμού από την Τρόικα.

Η επιστολή αναφέρει:

Η είσοδος της Κύπρου σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ως προϋπόθεση της δανειακής στήριξης από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. δημιουργεί συγκεκριμένες, συνεχείς και επαχθείς επιπτώσεις τόσο στην οικονομία αλλά ιδιαίτερα στην κυπριακή κοινωνία

Το ΑΚΕΛ έχει προβεί σε συγκροτημένη ανάλυση του συνολικού πλαισίου της δανειακής σύμβασης και έχει καταλήξει, πέραν πάσης αμφιβολίας, στο συμπέρασμα ότι είναι επάναγκες να υπάρξει στράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων για την υλοποίηση οδικού χάρτη απεξάρτησης από τη δανειακή σύμβαση.

Προς τούτο έχουμε έρθει σε επαφή με εγχώριους κοινωνικούς φορείς και με μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας με στόχο τη μελέτη εναλλακτικών επιλογών απεμπλοκής από τη δανειακή σύμβαση. Ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας έχουμε ενώπιον μας την παρούσα μελέτη η οποία καταλήγει σε πρόταση συντεταγμένης εξόδου της Κύπρου από το ευρώ.

Το ΑΚΕΛ καταθέτει τη μελέτη που έχει ετοιμάσει ως συμβολή στον προβληματισμό που γίνεται.

Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τη συγκεκριμένη πρόταση ως επίσης και άλλες προτάσεις, που θα απαλλάσσουν τον Τόπο από μια ατέρμονη διαδικασία ύφεσης και ανεργίας και θα δώσουν πραγματική προοπτική στο λαό μας.

Σας παρακαλούμε επίσης όπως καλέσετε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για να ανταλλάξουμε απόψεις για το θέμα