Αξιοποίηση και διαχείριση φυσικών πόρων στις συζητήσεις του Προέδρου στο Ισραήλ

Στην αξιοποίηση φυσικών πόρων και στην αναζήτηση των καλύτερων τρόπων διαχείρισης, θα επικεντρωθεί η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Ισραήλ.

Σε δήλωση, την Πέμπτη, στο περιθώριο συγκέντρωσης του προσωπικού του Προεδρικού για τις ευχές του Πάσχα, και κληθείς να δώσει την εκτίμηση του για την επικείμενη επίσκεψη του στο Ισραήλ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αποτελεί μια από τις σημαντικές ενέργειες και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κυβέρνηση, με στόχο την αναβάθμιση των σχέσεων της Κύπρου με τη γείτονα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρόσθεσε ότι «επιδίωξη είναι να ξεκινήσει ένας επί της ουσίας διάλογος, ο οποίος να οδηγήσει τις δύο χώρες στην πλέον ωφέλιμη συνεργασία για τους λαούς των δύο χωρών, σε πολλούς τομείς».

Σημείωσε περαιτέρω ότι η επικέντρωση της προσοχής θα είναι στην αξιοποίηση των φυσικών πόρων και στον καλύτερο τρόπο διαχείρισης τους και πρόσθεσε ότι θα συζητηθούν και άλλοι τομείς, ώστε κατά τρόπο αποτελεσματικότερο να είμαστε χρήσιμη η μια προς την άλλη χώρα.

Επισημαίνοντας ότι «και οι δύο (χώρες) έχουμε ανάγκη άριστων σχέσεων», πρόσθεσε ότι «ιδιαίτερα η γεωστρατηγική θέση της Κύπρου, αλλά και η ιδιότητα της ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συμβάλει σημαντικά ώστε και με επέκταση των συμφωνιών ή της συνεργασίας και με άλλες χώρες της περιοχής, αλλά ιδιαίτερα και με την Ελλάδα, να δημιουργήσουμε βάσεις τόσο ισχυρές, που πραγματικά να υπηρετούνται τα καλώς νοούμενα συμφέροντα και των δύο χωρών».