Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχάνων Ελλάδας προς Δ. Χριστόφια:”Τα παθήματά μας να γίνουν μαθήματα για σας”

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια είχε στη Λευκωσία ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης στο προεδρικό μέγαρο του προεδρείου της BusinessEurope, της κορυφαίας Ευρωπαϊκής εργοδοτικής οργάνωσης.

Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και οραματισμό στην υιοθέτηση πολιτικών που να διασφαλίζουν το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον, εκτιμήθηκε και από τις δύο πλευρές. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε, μιλώντας με τον πρόεδρο Χριστόφια ότι  «η Ελλάδα και η Κύπρος είναι δύο αδελφές χώρες, αδελφοί λαοί, που βρέθηκαν στην ανάγκη να δεχτούν ευρωπαϊκή κηδεμονία. Πιστεύω ότι τα παθήματα του δικού μας μνημονίου θα γίνουν μαθήματα για το μνημόνιο της Κύπρου». Και πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε και αυτές τις αντιξοότητες που σήμερα δοκιμάζουν σκληρά τους λαούς μας».

Ο κ. Δασκαλόπουλος συμμετέχει στις εργασίες της BusinessEurope στη Λευκωσία, με αντικείμενο την προετοιμασία των θέσεων του επιχειρηματικού κόσμου της Ευρώπης, οι οποίες θα παρουσιαστούν ενόψει της Συνάντησης Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 13και 14 Δεκεμβρίου.