Στουρνάρας: “Κανονικά θα εισπραχθεί το χαράτσι απο τη ΔΕΗ”

Αναρμόδιο να πάρει απόφαση χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας το δικαστήριο που έκρινε παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ ξεκαθαρίζοντας  σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι το χαράτσι θα πληρώνεται κανονικά μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.  «Θα συνεχίσει να εισπράττεται, διότι θίγεται εδώ το δημόσιο συμφέρον.

Θεωρούμε ότι το δικαστήριο αυτό δεν είχε τη δικαιοδοσία να βγάλει μια τέτοια απόφαση. Έτσι τουλάχιστον μου λένε οι νομικοί μου. Να ξέρετε ότι τυχόν διακοπή είσπραξης του τέλους σημαίνει ότι τα έσοδα θα πάνε πίσω και αν πάνε τόσο πολύ πίσω και έχουμε πρόβλημα θα αναγκαστούμε να πάρουμε άλλα μέτρα, πολύ επώδυνα μέτρα. Άρα πρέπει πραγματικά να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς κάνουμε…»

Υποστήριξε ακόμη ότι η νομική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. «Μία πρώτη ένδειξη που έχω από τους νομικούς συμβούλους είναι ότι η απόφαση αφορά μόνο τους διαδίκους, άρα η ΔΕΗ δεν πρέπει να διακόψει να εισπράττει το τέλος αυτό και βεβαίως θα κάνουμε άμεσα αναίρεση στον Άρειο Πάγο» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση αυτή δεν ερείδεται σε αντισυνταγματικούς λόγους, δηλαδή το ΣτΕ έχει
κρίνει ότι είναι συνταγματική η είσπραξη του τέλους. Θα εξαντλήσουμε όλο το νομικό μας οπλοστάσιο» υπογράμμισε ο υπουργός.