Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλονται και πάλι θέματα όπως ο τρόμος και ο πανικός που επικρατεί στην Ευρώπη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, οι αναμενόμενες συλλήψεις για τα επεισόδια εναντίον Τ/κ τη Δευτέρα και η στάση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για τα κόκκινα δάνεια.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Ένα φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά σε στάδιο”,  γράφει ότι πάγωσε η Γερμανία από πληροφορίες για κτύπημα τζιχαντιστών με αποτέλεσμα η αστυνομία να εκκενώσει στάδιο και διπλανό συναυλιακό χώρο στο Αννόβερο. Γράφει αλλού ότι ταυτοποιήθηκαν οι δράστες των επιθέσεων κατά των Τ/κ και έπονται συλλήψεις. Επίσης αναφέρει ότι σε πορεία σύγκρουσης είναι η ηγεσία της ΕΔΕΚ με τον Γιαννάκη Ομήρου, με τον τελευταίο να σηκώνει το γάντι.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Δεκαήμερο Κυπριακού”, γράφει ότι με περιουσιακό συνεχίζουν σήμερα Αναστασιάδης και Ακιντζί ενώ άλλες τρεις συναντήσεις και αξιολόγηση αναμένονται πριν από το τέλος Νοεμβρίου. Γράφει αλλού ότι ο Πρόεδρος θα δηλώσει στις τράπεζες αύριο ότι έχουν τώρα στα χέρια τους όλο το νομοθετικό πλαίσιο και συνεπώς δεν δικαιολογούνται καθυστερήσεις στις αναδιαρθρώσεις. Προβάλλει επίσης τον πανικό στο Αννόβερο όπου αναβλήθηκε ο αγώνας μεταξύ της Γερμανίας και της Ολλανδίας, στην παρουσία πολιτικών, ύστερα από εντοπισμό ύποπτων αντικειμένων.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Ασθένησε ένας στους τέσσερις” γράφει ότι σχετική έκθεση που αφορά το 2014 αναφέρει ότι σχεδόν τέσσερις στους 10 δεν απουσίασαν καμία μέρα από τη δουλειά τους, ενώ 25% απουσίασε πέραν των 13 ημερών με άδεια ασθενείας. Αλλού γράφει ότι η Λευκωσία επανέλαβε τη θέση ότι δεν μπορούν να ξεπαγώσουν ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας εάν δεν γίνουν κινήσεις στο Κυπριακό. Αναφέρει επίσης ότι κτηνοτρόφος από την επαρχία Πάφου βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση αφού το κοπάδι του τέθηκε σε δημοπρασία για πρόστιμο ύψους 1.150 ευρώ.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Σχοινοβατεί ο ΔΗΣΥ μεταξύ Γρίβα-Κληρίδη” γράφει ότι ο ΔΗΣΥ σχοινοβατεί μεταξύ εθνικισμού και ρεαλισμού, ανάμεσα στα δύο σύμβολα, τον Γρίβα Διγενή και τον Γλαύκο Κληρίδη. Αλλού αναφέρει ότι τρία προσχέδια νομοσχεδίων έδωσε χθες ο Υπουργός Οικονομικών στους εργαζόμενους της CYTA με τα οποία επιχειρεί να διασκεδάσει τις ανησυχίες τους για τα εργασιακά τους. Προβάλλει αλλού ότι ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάνμαϊερ βλέπει ιστορική ευκαιρία για λύση και πρόοδο στο Κυπριακό.

Cyprus Mail: Με κύριο τίτλο “Έρευνα διατάχθηκε για τις επιθέσεις εναντίων Τ/κ” και γράφει ότι το ΕΛΑΜ αρνείται ανάμιξη ενώ ο ρόλος της Αστυνομίας είναι υπό διερεύνηση. Προβάλλει την παρουσία ένοπλων αστυνομικών στην οδό Λήδρας χθες μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας στις ελεύθερες περιοχές. Γράφει αλλού ότι η Γαλλία και η Ρωσία κτύπησαν χθες θέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Οικονομική Καθημερινή: Με τίτλο  “Ρώσοι ζεσταίνουν το τουριστικό χειμώνα” αφού υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος του μήνα θα φτάσουν τις 20 χιλιάδες ενώ πέρσι είχαν πλησιάσει τις 9 χιλιάδες. Προβάλλει φωτογραφία των Πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας στον φιλικό αγώνα Τουρκίας-Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε στην Τουρκία με μηνύματα για ενίσχυση της ελληνοτουρκικής φιλίας και επίλυση του Κυπριακού. Αλλού γράφει ότι αναζητείται σύστημα για το Σύστημα Υγείας.