Ολονύκτια επεισόδια και συλλήψεις στα Εξάρχεια

Μετά την ολοκλήρωση της  ειρηνικής πορείας για την 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η περιοχή Εξαρχείων μετατράπηκε σε  πεδίο μάχης.

Ομάδες αντιεξουσιαστών, που δεν υπερέβαιναν τα 200 άτομα συνολικά, έφθασαν μετά το τέλος της πορείας στην πλατεία Εξαρχείων. Έστησαν αυτοσχέδια οδοφράγματα, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων και στην συνέχεια κινήθηκαν εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ, εξαπολύοντας πέτρες και μολότοφ εναντίον των οργάνων της τάξης. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και δακρυγόνων.

Το βράδυ, νεαροί έκαναν πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ στην οδό Τζορτζ κουκουλοφόροι παραβίασαν ένα αυτοκίνητο και το έσπρωξαν προς τους αστυνομικούς, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις: τρεις για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, δύο για το πλιάτσικο στο σούπερ μάρκετ και μία ατόμου που αποπειράτο να παραβιάσει ένα κατάστημα. Ζημιές έχουν προκληθεί σε εισόδους αρκετών πολυκατοικιών της περιοχής.