Πρωτοσέλιδα Κυπριακών εφημερίδων

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Χαμένοι στη δίνη των άρθρων του συντάγματος” το πρωτοσέλιδο της εφημεριδας σήμερα. Αναδείχθηκε η ωριμότητα των Κυπρίων κατά το χθεσινό άνοιγμα των τραπεζών.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στο κύριό του θέμα με τίτλο «Πρώτο μήνυμα αισιοδοξίας»,  γράφει ότι το μήνυμα αυτό το έδωσε ο λαός έξω από τις τράπεζες χθες και αναμένει ανταπόδοση από την ηγεσία.  Νίκη για τους μετόχους της Τράπεζας Κύπρου το προσωρινό διάταγμα για πάγωμα της διαγραφής των μετοχών της τράπεζας. Το μνημόνιο κόβει θέσεις εκπαιδευτικών από τον Σεπτέμβριο και ότι ο Υπουργός Παιδείας παραδέχεται ότι η μνημονιακή πρόνοια πρέπει να εφαρμοστεί.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριο θέμα της εφημερίδας σήμερα “Επιχείρηση ‘κάθαρση”   και αναφέρεται στο διορισμό χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο ερευνητικής επιτροπής για τυχόν αστικές, ποινικές και πολιτικές ευθύνες για τα τεκταινόμενα στον τραπεζικό τομέα. Αλλού αναφέρει ότι χθες οι πολίτες έδωσαν μάθημα ωριμότητας κατά το άνοιγμα των τραπεζών και δεν σημειώθηκε το παραμικρό έκτροπο.  Προβάλλει επίσης την προσωρινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το θέμα της διαγραφής των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου.

ΧΑΡΑΥΓΗ:  Με τίτλο «Όλα στο φως»  αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ ζητά τολμηρές αποφάσεις για ανασυγκρότηση της οικονομίας και τιμωρία των υπευθύνων. Γράφει ακόμη ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος ζητά το διορισμό ποινικού ανακριτή για τα τεκταινόμενα και εκφράζει διαφωνία με το διορισμό ερευνητικής επιτροπής.

ΠΟΛΙΤΗΣ: “Εσείς έσετε ευρώ…. κι εμείς πολιτισμό!”.Ψυχραιμία, υπομονή, ευγένεια και αυτοπεποίθηση έδειξε ο λαός. Τα κοράκια ‘ηθελαν αίμα..Αρχιείσκοπος – κάτω τα χέρια από τις μετοχές.