Αλέξης Γαλανός: Με σεισμό 9 ρίχτερ η κατάσταση στους Δήμους

Η κατάσταση που επικρατεί στους Δήμους μετά την απόφαση του Eurogroup μοιάζει με σεσμό 9 ρίχτερ, είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Αλέξης Γαλανός, δηλώνοντας ότι η φράση η οποία μπορεί να περιγράψει το μεγάλο κακό που έχει γίνει είναι «Αποκάλυψη τώρα».

Σε δηλώσεις του μετά από τη Συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΔ, η οποία συνήλθε εκτάκτως για να συζητήσει τα νέα δεδομένα στην τοπική αυτοδιοίκηση μετά και την απόφαση του Eurogroup, ο Αλέξης Γαλανός είπε ότι ο λαός υποφέρει σε μεγάλο βαθμό άδικα εξαιτίας τραγικών λαθών τα οποία έγιναν και εξέφρασε την ελπίδα ότι «αυτή τη φορά τα λάθη δεν θα μείνουν ατιμώρητα».

Σημείωσε ότι η ΕΔ έχει μελετήσει την κατάσταση και τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι τα οποία είναι πολύ μεγάλα.

«Συλλέγουμε πληροφορίες για τον κάθε Δήμο. Είναι όπως μετά από ένα σεισμό 8-9 ρίχτερ και ακόμα να έρθουν πίσω στα συνεργεία», ανέφερε, υποδεικνύοντας πως ακόμη η ΕΔ δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσο μεγάλη είναι η ζημιά που έγινε στην τοπική αυτοδιοίκηση.