Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Άκαρπη απέβη διαμεσολάβηση – έξπρες της Β. Νούλαντ» και γράφει ότι σε αδιέξοδο οδηγήθηκε χθεσινή διαμεσολάβηση-εξπρές της Αμερικανίδας Υφυπουργού Εξωτερικών, Βικτώρια Νούλαντ, ανάμεσα στην ε/κ και την τ/κ πλευρά, όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Σε άλλο θέμα γράφει «πνιγμένη…στα ούρα η Καρπασία μας». Αλλού γράφει για ισραηλινό άνοιγμα σε τουρκικές εταιρείες στον τομέα της ενέργειας.

Αλήθεια: Με τίτλο «Πήγαινε έλα Νούλαντ σε Αναστασιάδη-Ακιντζί» γράφει στο κύριο της θέμα της ότι η Αμερικανίδα υφυπουργός επισκέφθηκε από δύο φορές τους δύο ηγέτες, αναφέρεται σε νέες συγκλίσεις στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης και ότι σήμερα θα υπάρξει νέα συνάντηση για το ίδιο θέμα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της βρετανικής δεξαμενής σκέψης Civitas για την κυπριακή οικονομία στη μετά Brexit εποχή. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τον γενικό ελεγκτή να προχωρήσει αμέσως σε διερεύνηση του θέματος για την αγορά σκαφών για το λιμενικό σώμα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Κτυπούσε λάθος πόρτα» γράφει στο κύριο του θέμα ότι δεν απέφερε αποτέλεσμα η πρωτοβουλία της Βοηθού ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, καθώς η παρέμβασή της έγινε σε λάθος πρωτεύουσα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι όλα τα είδη ακινήτων περιλαμβάνονται στη λίστα των εκποιήσεων και ότι η συνολική αξία τους ανέρχεται σε €306,53 εκατ. και ο αριθμός τους σε 928. Αλλού γράφει ότι ερωτηματικό παραμένει κατά πόσον οι εξ Ελλάδος κατηγορούμενοι για τις υποθέσεις της Focus και της πρώην Λαϊκής θα είναι παρόντες στις νέες δικαστικές διαδικασίες στην Κύπρο τον Νοέμβριο, ωστόσο από τους εμπλεκόμενους θεωρείται βέβαιο ότι δεν πρόκειται να έρθουν.

Χαραυγή: Με τίτλο «Καρφώθηκαν από ένα e-mail στην εταιρεία» γράφει στο κύριο θέμα της ότι πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με τα προβληματικά σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας, αφού σε αυτή φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον τρεις συγγενείς και συνεργάτες του Προέδρου Αναστασιάδη. Αλλού γράφει ότι μια χώρα ευρωπαϊκή το 2016 δεν χρειάζεται εγγυήσεις, τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ν. Κοτζιά. Αλλού γράφει ότι δεν είναι εναρμονισμένη η Κύπρος με τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης για αυτονόμηση και αποκέντρωση.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Η Νούλαντ προσπαθεί να βοηθήσει στη γεφύρωση των διαφορών», ότι η ασφάλεια και οι εγγυήσεις ήταν το επίκεντρο πολυάριθμων επαφών που είχε την Τρίτη η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτώρια Νούλαντ, όμως ξεχωριστές δηλώσεις των ηγετών κατέδειξαν την απόσταση που υπάρχει μεταξύ τους σε βασικά θέματα. Αλλού γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας εξετάζει φάκελο που αφορά τον πρώην επικεφαλής του Τμήματος Φορολογίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Μπομπ Ντίλαν κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο «Νορβηγικό σχέδιο για το αέριο» η οποία γράφει ότι ο νορβηγικός κολοσσός πετρελαίου και φυσικού αερίου Statoil θα μπορούσε να αξιοποιήσει νέες τεχνολογίες για να μεταφέρει το αέριο στο κυπριακό έδαφος εάν κερδίσει προσφορά στον τρίτο γύρο αδειοδότησης της Κύπρου. Σε άλλο θέμα γράφει για τις χθεσινές συναντήσεις της Βικτώρια Νούλαντ στη Λευκωσία με τους δύο ηγέτες. Αλλού γράφει για τη δημιουργία καζίνο – δορυφόρων μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.