Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  «Στη φυλακή χιλιάδες στην Τουρκία» γράφει ότι η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει το κυνήγι μαγισσών χρησιμοποιώντας, όπως φαίνεται, το πραξικόπημα ως πρόφαση για να συλλάβει και να εκφοβίσει οποιονδήποτε θεωρεί εχθρό, την ίδια στιγμή που τα κρούσματα βίας στους τουρκικούς δρόμους συνεχίζονται και ότι υπό κράτηση τελούν περίπου 7,500 άτομα από τον στρατό κυρίως αλλά και δημόσιοι λειτουργοί – αστυνομικοί και δικαστές και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι εξελίξεις επιβάλλουν αναβάθμιση του Εθνικού Συμβουλίου. Αλλού γράφει πως 20χρονος παραλίγο να πνιγεί από σουβλάκι.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Θορυβημένοι οι πάντες» και γράφει ότι την ανακούφιση για την αποτροπή του στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία διαδέχεται πλέον η έντονη ανησυχία της διεθνούς κοινότητας, ότι με αφορμή το κίνημα εναντίον του, ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να επιβάλει ένα ακόμη πιο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς και να «τσακίσει» κάθε αντίπαλο και πιθανή αιτία αμφισβήτησής του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος των απαλλαγών που παραχωρούνται σε εκπαιδευτικούς από τον διδακτικό χρόνο ζητά εκ νέου από τον Υπουργό Παιδείας η Ελεγκτική Υπηρεσία. Αλλού γράφει ότι CIPA και Υπουργεία Μεταφορών και Ενέργειας «ψάχνουν επενδύσεις λόγω Brexit».

Φιλελεύθερος: Με τίτλο   «Κόβει κεφάλια κατά χιλιάδες» γράφει ότι με εντατικούς και μαζικότατους ρυθμούς συνεχίζονται στην Τουρκία οι έρευνες των υπηρεσιών ασφαλείας για τον εντοπισμό αξιωματικών και στρατιωτών που πήραν μέρος στο αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής, την ώρα που στην Ευρώπη πληθαίνουν οι φωνές ανησυχίας για τον τρόπο δράσης του Ταγίπ Ερντογάν. Αλλού γράφει πως η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή προτάσεων για τον γ` γύρο αδειοδότησης ξεκίνησε και το ενδιαφέρον θα διαφανεί το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής που θα κατατεθούν οι προτάσεις των εταιρειών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι εισαγγελικές Αρχές της Αθήνας άρχισαν να αποστέλλουν στις κυπριακές Αρχές τα έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση Αντρέα Βγενόπουλου, ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Προειδοποιήσεις ΗΠΑ – ΕΕ στον Ερντογάν» και γράφει ότι πλήρη τήρηση της συνταγματικής τάξης αλλά και σεβασμό στη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις θεμελιώδεις ελευθερίες και στο δικαίωμα του καθενός για δίκαιη δίκη είναι το μήνυμα που έστειλε χθες η ΕΕ με κοινή δήλωση των ΥΠΕΞ των 28 κρατών – μελών της. Σε άλλο θέμα γράφει πως πέραν των 100 γυναικών και αντρών διαμαρτυρήθηκαν χθες έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο και ότι κάλεσαν την κοινωνία «να αντιταχθεί στην κουλτούρα του βιασμού». Αλλού γράφει ότι ολόκληρα τμήματα των νοσοκομείων, όπως το ογκολογικό, κυτταρολογικό, γυναικολογικό και άλλα κινδυνεύουν με κλείσιμο λόγω έλλειψης προσωπικού.

Cyprus Mail: Με τίτλο   «Η Τουρκία διευρύνει την μετά το πραξικόπημα εκκαθάριση» γράφει ότι η Τουρκία εκκαθάρισε την αστυνομία της τη Δευτέρα μετά και τις συλλήψεις χιλιάδων στρατιωτών στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος και δήλωσε ότι ενδέχεται να επανεξετάσει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ εάν η Ουάσινγκτον δεν παραδώσει τον κληρικό στον οποίο η Άγκυρα ρίχνει την ευθύνη για το πραξικόπημα. Αλλού γράφει ότι ο Βρετανός δολοφόνος μιας 17χρονης Ελληνοκύπριας φυλακίστηκε ισόβια, 34 χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα που έγινε στο Χάμστεντ.. Σε άλλο της θέμα προβάλλει δήλωση πρώην βουλευτή ότι η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ήταν ευκαιρία επαναδιεκδίκησης του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου.