Νέα Δημοκρατία: “Καθεστωτισμός” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Η μετάθεση της ψηφοφορίας για τον εκλογικό νόμο στη Βουλή την Πέμπτη, αντί για την Τετάρτη που είχε αρχικά προγραμματιστεί, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία.

Πίσω από την κίνηση αυτή κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας βλέπουν ύστατες προσπάθειες της κυβέρνησης να κλιμακώσουν τις πιέσεις προς βουλευτές και κόμματα προκειμένου να συγκεντρωθούν οι 200 έδρες για την άμεση εφαρμογή του εκλογικού νόμου.

Στη Συγγρού τονίζουν ότι για ακόμα μία φορά, όπως έχουν καταγγείλει πολλάκις και στο πρόσφατο παρελθόν, «απαξιώνεται η κοινοβουλευτική διαδικασία», επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν η Βουλή να λειτουργεί κατά τις επιταγές και τη βολή της κυβέρνησης. Άπαντες στη Συγγρού παρέπεμπαν στην ανοιχτή επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, πριν από μόλις έναν μήνα, στην οποία έκανε λόγο για επανειλημμένα κρούσματα συνταγματικής και κοινοβουλευτικής αυθαιρεσίας της κυβέρνησης.

«Δεν μπορεί αυθαίρετα να αλλάζει ο προγραμματισμός της Βουλής» σημείωσε χαρακτηριστικά το βράδυ της Δευτέρας ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τσιάρας, υπενθυμίζοντας ότι «υπάρχει η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η οποία προσδιόρισε δύο και όχι τρεις συζητήσεις».

Η απόφαση αυτή, η οποία ελήφθη για να τοποθετηθούν περισσότεροι βουλευτές, προστίθεται από συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη στον κατάλογο με τις κυβερνητικές πρακτικές που εκτιμάται στη Συγγρού ότι επιβεβαιώνουν μέχρι κεραίας όλες τις κατηγορίες περί «καθεστωτισμού» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει τις επαφές με επαγγελματικές ομάδες και κοινωνικούς εταίρους. Μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των Δικαστικών Ενώσεων, από όπου έστειλε το μήνυμα ότι «η ΝΔ δεν θα ανεχθεί παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη», κατηγορώντας την κυβέρνηση για ωμές παρεμβάσεις στο έργο της, συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ θα έχει σήμερα το απόγευμα στις 16:00 το απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.