Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο  «`Ζαριές` και σενάρια για την προεδρία της Βουλής» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσονται οι διεργασίες για ανάδειξη Προέδρου της Βουλής, με τρία πρόσωπα να έχουν ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα τους, και άλλα τόσα να δείχνουν ότι ενδιαφέρονται. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα δημοσιεύει συνέντευξη του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου, ο οποίος δηλώνει ότι το κόμμα θέλει να φανεί χρήσιμο. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Νίκου Κατσουρίδη, ο οποίος δηλώνει ότι η επιστροφή του στο ΑΚΕΛ δεν εξαρτάται από τον ίδιο.

Αλήθεια: Με τίτλο «Θα γίνει της Βαβέλ» γράφει, στο κύριο της θέμα, για την εκλογή Προέδρου της Βουλής, αναφέροντας ότι «οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων της Κύπρου πρέπει να έχουν πάρει το μήνυμα πως ήρθε ο καιρός να δείξουν επιτέλους σεβασμό προς την ετυμηγορία του λαού που τους επιλέγει, και να δώσουν τέλος στη ρυμούλκηση τους από περιστασιακές πολιτικές ομάδες που έμαθαν να εκμεταλλεύονται την αδυναμία τους να συνεργαστούν μεταξύ τους». Αλλού γράφει πως άτυπη συμφωνία κυρίων θα ζητήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ώστε να μην επαναληφθούν κινήσεις που θα θέτουν σε κίνδυνο τη συνέχιση των συνομιλιών. Αλλού γράφει ότι οι πιο χαμηλοπληρωμένες στην Ευρώπη και με περιορισμένα δικαιώματα είναι οι οικιακές βοηθοί στην Κύπρο.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Νέο κτύπημα με `εκλιπούσα`»,  κάνει λόγο στο κύριο του θέμα για κίνηση Άγκυρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για αποδόμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την υποβολή γραπτώς δύο επιφυλάξεων κατά την επικύρωση ισάριθμων διεθνών συμβάσεων, στα οποία σημειώνεται πως «δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση αναγνώριση της ε/κ διοίκησης που προσποιείται ότι εκπροσωπεί την εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία». Σε άλλο του θέμα «Ο Φιλελεύθερος» αναφέρεται σε μήνυμα του ΥΠΟΙΚ, σε συνέντευξή του, ότι το ζητούμενο για την Κυβέρνηση είναι και με τη νέα Βουλή να συνεχιστεί η προσπάθεια για προώθηση των μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που η χώρα έχει ανάγκη. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι τα όσα έχουν διαδραματιστεί στην Κωνσταντινούπολη επηρεάζουν τη διαδικασία των συνομιλιών, και ότι η καχυποψία κυριαρχεί, ενώ είναι πρόδηλη η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Μετρούν κουκιά για την προεδρία της Βουλής» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι συνεχίζονται και εντατικοποιούνται από αύριο Δευτέρα οι διεργασίες για την προεδρία της Βουλής, με το τοπίο να παραμένει θολό για πολλά κόμματα. Σε άλλο της θέμα η «Χαραυγή» αναφέρει ότι σε ρυθμούς εκποιήσεων και δημοπρασιών κινείται η κτηματαγορά. Αλλού κάνει λόγο για κραυγή απόγνωσης από τους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση.

Sunday Mail: Με τίτλο «Τέσσερα χρόνια και πέντε μήνες» γράφει, στο κύριο της θέμα, πως καθώς η τουριστική σεζόν ξεκινά, ακόμα μια χρονική προθεσμία έχει τεθεί για την ολοκλήρωση του δρόμου που περνά από τους Τάφους των Βασιλέων στην Πάφο. Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματούχους τα έργα θα ολοκληρωθούν τελικά μέχρι το τέλος Ιουνίου. Σε άλλο της θέμα φιλοξενεί φωτογραφία από το φεστιβάλ φράουλας στη Δερύνεια, όπου ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης ανέφερε ότι τέτοιες εκδηλώσεις έχουν ως στόχο να προωθήσουν τα γεωργικά προϊόντα, τόσο στο εγχώριο κοινό, όσο και στους τουρίστες, και ως εκ τούτου ενισχύουν το τουριστικό προϊόν. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμη ημερομηνία για τη νέα συνάντηση των ηγετών.

Καθημερινή: Με τίτλο  «Παζάρια με φόντο τις Προεδρικές», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι από τη μια οι διεργασίες για την ανάδειξη του Προέδρου της Βουλής, οι συμμαχίες, οι συναινέσεις και οι υποψηφιότητες, και από την άλλη οι εξελίξεις στο Κυπριακό, που είναι πλέον και το βασικό ζήτημα, οδηγούν στις κάλπες, σύμφωνα με πολιτικές πηγές για το 2018. Αλλού η εφημερίδα φιλοξενεί φωτογραφία από την υποδοχή του Βλαντιμίρ Πούτιν από τον Προκόπη Παυλόπουλο, γράφοντας στη λεζάντα ότι, με φόντο μια εν δυνάμει οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ υπογράφηκαν και συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σε τροχιά πώλησης των μετοχών που ελέγχει η Λαϊκή Τράπεζα στην Τράπεζα Κύπρου, έχει εισέλθει η Αρχή Εξυγίανσης, και κατ` επέκταση η Κεντρική Τράπεζα.

Μάχη: Με τίτλο «Συνομιλίες αλλά με σεβασμό» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ετοιμότητα του για συνέχιση και εντατικοποίηση του διαλόγου, νοουμένου ότι θα υπάρξει αλληλοσεβασμός μεταξύ των συνομιλητών και όχι συμβάντα όπως αυτά στην Κωνσταντινούπολη. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι συνεχίζει στην προεδρία της Ανόρθωσης, ως την εκλογική συνέλευση, ο Χρήστος Πουλλαΐδης. Αλλού γράφει ότι έρχεται στην Κύπρο για τρεις συναυλίες στις αρχές Ιουνίου η Μαρινέλλα, η οποία συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια στο τραγούδι.