Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Μαζεύουν τα κομμάτια τους” γράφει στο κύριο της θέμα πως τους ένοχους των τρομοκρατικών επιθέσεων ψάχνουν οι Αρχές του Βελγίου και ότι οι Υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ συναντώνται εκτάκτως σήμερα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις πρώτες αυξήσεις στο Δημόσιο αφού τερματίζεται η αποκοπή του 10% στους έκτακτους που συμπληρώνουν 24 μήνες απασχόλησης. Επίσης γράφει για την επ` αόριστον απεργία στο λιμάνι Λεμεσού, σημειώνοντας ότι σήμερα αποφασίζει η Βουλή για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Αλήθεια: Με τίτλο “Μια από τα ίδια, όπως παλιά”, κάνει λόγο για πολιτικοποίηση των απεργιών, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση φαίνεται να εμμένει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν μέχρι τέλους. Αλλού σημειώνει πως έσπασε το μέτωπο των απεργών στο λιμάνι Λεμεσού. Επίσης δημοσιεύει πρωτοσέλιδα φωτογραφία μιας γυναίκας πρόσφυγα από τη Συρία στην Ειδομένη, και γράφει πως και αυτή είναι θύμα της τρομοκρατίας.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο“Νέα εποχή ανασφάλειας” πως η Ευρώπη αναζητά τα κενά στη διάτρητη άμυνά της, και πως στις Βρυξέλλες οι Αρχές Ασφαλείας είναι αδύνατο να αποκλείσουν εντελώς τον κίνδυνο. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως αλλάζουν καθεστώς όλοι οι έκτακτοι του δημοσίου. Επίσης γράφει πως 30 τζιχαντιστές ανακόπηκαν στη Λάρνακα και πως οι Αρχές ανησυχούν για τις διελεύσεις αλλοδαπών από τα κατεχόμενα.

Χαραυγή: Με τίτλο“Τρέχουν δήθεν να σβήσουν φωτιές…”, αναφέρει πως “με το μαστίγιο του `όχι` στην αναγνώριση της επιστημονικότητας των νοσηλευτών”, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να λύσει την απεργία των νοσηλευτών. Αλλού αναφέρει πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ “εξακολουθεί να ρίχνει λάδι στη φωτιά, επιβεβαιώνοντας εαυτόν ως `κυνηγό` των εργαζομένων”. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως ο Τζιάνι Πιτέλα εκτιμά ότι τους επόμενους μήνες μπορεί να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό.

Cyprus Mail: Με τίτλο“Οι Βρυξέλλες κατονομάζουν τους αδελφούς βομβιστές”, πως ο Εισαγγελέας στο Βέλγιο κατονόμασε δυο αδέλφια ως τους βομβιστές αυτοκτονίας που σκότωσαν τουλάχιστον 31 άτομα κατά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας πως ένας άλλος ύποπτος έχει διαφύγει. Αλλού αναφέρεται σε νομοσχέδιο που προσφέρει σε όσους εργάζονται στον τομέα της υγείας για 30 μήνες συμβόλαια αορίστου χρόνου. Σε άλλο θέμα γράφει πως καταγράφεται προβάδισμα 2% για την εκστρατεία υπέρ του Brexit στις δημοσκοπήσεις.