Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Περιμένουμε τον… λογαριασμό» γράφει στο πρώτο θέμα της ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε χθες ότι το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα διεξάγουν εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη μελέτη, αναφορικά με το θέμα της οικονομικής πτυχής της λύσης, ενώ είπε πως δεν μπορεί να μιλά κανείς για ποσά. Επίσης, παραθέτει συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος λέει ότι «άλλοι έκαναν πλάτες στον Βγενόπουλο». Αλλού, γράφει ότι σήμερα θα παρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η τελική απόφαση για το λιμάνι Λάρνακας.

Αλήθεια: Με τίτλο «Κακομεταχειρίζονται τους μικρούς αθλητές», γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι σοβαρά περιστατικά άσκησης ψυχολογικής, αλλά και άλλης βίας στον χώρο του αθλητισμού σε βάρος μικρών παιδιών από προπονητές και άλλους, φθάνουν καθημερινά υπό μορφή καταγγελιών ενώπιον της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδας Κουρσουμπά. Ακόμη, αναφέρεται στην δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι προαπαιτούμενο για τη λύση είναι η οικονομική πτυχή. Επίσης, γράφει ότι το ελληνικό Δημόσιο θα αποζημιώσει τον Αυγουστίνο Δημητρίου, που είχε ξυλοκοπηθεί από αστυνομικούς στην Ελλάδα το 2006, με 450 χιλ. ευρώ.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Αδιευκρίνιστο το κόστος» γράφει στο κύριο θέμα του ότι ο καθορισμός του κόστους της λύσης του Κυπριακού δεν θεωρείται εύκολη υπόθεση, γι` αυτό και δεν μπορεί εκ προοιμίου να γίνεται λόγος για συγκεκριμένο ποσό, ενώ οι μελέτες του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ενδεχομένως να καταδείξουν το ύψος του τελικού κόστους της λύσης. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι Μάρτιος και Απρίλιος αναμένεται να είναι από τους πιο κρίσιμους μήνες για την οικονομία, όσο κοντεύει η ολοκλήρωση του προγράμματος, ενώ βγαίνουν στο προσκήνιο απαιτήσεις που μπορούν αν διαταράξουν το δημοσιονομικό ισοζύγιο. Επίσης γράφει ότι η τελική πρόταση της Vitol για ενδιάμεση λύση δεν γίνεται αποδεκτή.

Χαραυγή: Με τίτλο «Εμπλοκή ελέω κυβερνητικής αλαζονείας» γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστικών οργανώσεων προκαλεί η αλαζονική στάση της Κυβέρνησης στην περίπτωση της «Ζήνων», ενώ ΠΕΟ και ΣΕΚ δεν θα μεταβούν σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών για την υπογραφή της συμφωνίας-πλαίσιο που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, διαμαρτυρόμενες για την καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Οικονομικών ζητά 250 χιλ. ευρώ για επτά συνεργάτες του Προέδρου Αναστασιάδη. Ακόμη, κάνει λόγο για υποκρισία Τουρκίας και ΕΕ για τους Σύρους πρόσφυγες.