Προδρόμου: Να δοθούν στη δημοσιότητα και στην Εισαγγελία όλες οι πράξεις κατά την κλειστή περίοδο

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ,  Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε σήμερα ότι, θέση του κόμματος  είναι όπως όλες οι πράξεις που έγιναν στην κλειστή περίοδο δοθούν στη δημοσιότητα, αλλά κυρίως στη Γενική Εισαγγελία για διερεύνηση.

“Θέση μας είναι ακόμα ότι συναλλαγές που έγιναν από δημοσίως εκτεθειμένα πρόσωπα, πολιτικά και άλλα, να δημοσιοποιηθούν, αλλά το ίδιο να γίνει και για νομικά πρόσωπα, εταιρείες πίσω από τις οποίες βρίσκονται δημοσίως εκτεθειμένα πρόσωπα”, ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

“Επειδή συνεχίζεται η ίδια συζήτηση και ακούγονται και ανυπόστατα πράγματα θέλουμε να επαναλάβουμε πως θέση του ΔΗΣΥ είναι ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια, να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που είχαν το φταίξιμο και να υπάρξουν αυστηρότατες κυρώσεις”, είπε ο κ. Προδρόμου, προσθέτοντας πως “η δημοσιοποίηση στοιχείων και συναλλαγών γίνεται για να φανούν οι ευθύνες και η ενοχή για παράνομες ή αθέμιτες πράξεις”.

“Αυτά πρέπει να δημοσιοποιούνται. Οχι όλες αδιακρίτως οι συναλλαγές για να κουκουλωθούν οι λίγες ελεγχόμενες και ένοχες”, ανέφερε.

Σημειώνουμε ξανά, πρόσθεσε, “μια θετική αλλαγή στάσης από πλευράς της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου η οποία και ανταποκρίθηκε σε αίτημα για γνωστοποίηση των συναλλαγών-εκροών στη διάρκεια της κλειστής περιόδου”.

“Είναι σημαντική αυτή η αλλαγή στάσης. Είναι επίσης θετικό ότι η Κεντρική Τράπεζα επεξεργάζεται τα στοιχεία και σύντομα θα έχουμε συμπεράσματα”, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.