Δραματική έκκληση προς τον Τέρενς Κουίκ στη σημερινή του περιοδεία στο νομό Καβάλας

«ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΝΕΑ»

«Με ρωτάτε, κ. Κουίκ, ποιό είναι το πρώτο πρόβλημα που έχει η περιοχή μου, η Μουσθένη. Σας λέω ότι είναι η φυγή των νέων. Κανένας δεν μπορεί πια να μείνει εδώ. Όλοι μεταναστεύουν σε άλλα μέρη της Ελλάδας ή στο εξωτερικό, ψάχνοντας για δουλειά και για ένα καλύτερο αύριο. Στο χωριό η αναλογία νέων και μεγάλων έχει δραματική μετατροπή. Είμαστε, πλέον, ένας προς εννέα» .

Αυτή την απάντηση έδωσε σε σχετικό ερώτημα του Τέρενς Κουίκ ο 29χρονος Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μουσθένης Δημήτρης Καραμανλής.

Και αυτό το θέμα, δηλαδή το πρόβλημα της φυγής των νέων, είναι ίσως από τα πιο σημαντικά ζητήματα που απασχολεί την κάθε οικογένεια στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Με αυτές τις θλιβερές διαπιστώσεις που καταγράφει παντού ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, συνεχίζει τις καθημερινές του περιοδείες ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επικεφαλής του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡ.ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡ.ΚΑΒΑΛΑΣ

«Είναι προφανές ότι μόνο η ανάπτυξη της ΑΜ-Θ μέσα σε ένα φορολογικό περιβάλλον, ανταγωνιστικό του αντιστοίχου των γειτονικών χωρών, μπορεί να λύσει το πρόβλημα και της ανεργίας και της φυγής των νέων» απάντησε ο Τέρενς Κουίκ και πρόσθεσε:

«Είναι αδύνατον να περιμένουμε επενδύσεις εδώ, όταν η μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει επιβάλει φόρο επιχειρήσεων 26% και – για παράδειγμα – η Βουλγαρία προσελκύει επενδύσεις με αντίστοιχο φόρο 10%. Η αθηνοκεντρική κυβέρνηση «εκτελεί» αυτήν την πολύ ευαίσθητη παραμεθόρια περιφέρεια της Πατρίδας μας».

Απίστευτη οργή για την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ εισέπραξε ο Τέρενς Κουίκ νωρίτερα το πρωί στην λαϊκή αγορά της Ελευθερούπολης Καβάλας.

Δεν υπήρξε ούτε ένας έμπορος που να μην μιλάει με τα «βαρύτερα» λόγια για τους πολιτικούς της συγκυβέρνησης, σχετικά και με το νομοσχέδιο που συζητείται από σήμερα στη Βουλή και το οποίο εξοντώνει τις λαϊκές αγορές και τα παζάρια σε ΟΛΗ την χώρα.

«Παίζουν με την ζωή μας. Εμείς κάνουμε τρείς λαϊκές την εβδομάδα, άρα δώδεκα μεροκάματα τον μήνα. Πληρώνουμε και μίνιμουμ τετρακόσια πενήντα ευρώ ΤΕΒΕ, με απλήρωτες εισφορές που ξεπερνούν πλέον για τον καθένα μας πέντε με δέκα χιλιάδες ευρώ, που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε ασφαλιστική ενημερότητα.

Διαγράφουν το αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης που εφαρμοζόταν χρόνια και μας βάζουν σε κλήρωση, από την οποία δεν ξέρουμε ποιοί θα έχουν αύριο δουλειά και ποιοί όχι».

Αυτό ήταν το ξέσπασμα του Προέδρου των Λαϊκών Αγορών Καβάλας Παναγιώτη Δημητρακέα, ο οποίος συναντήθηκε στην Ελευθερούπολη με τον Τέρενς Κουίκ, προσθέτοντας ότι «είναι ανεπιθύμητοι να περάσουν από τους πάγκους μας οι Βουλευτές ή Πολιτευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Η σημερινή περιοδεία του Τέρενς Κουίκ συμπεριλάμβανε και τα χωριά Πλατανότοπο, Μεσορόπη, Νέα Καρβάλη και Γραβούνα.

Τον Βουλευτή Επικρατείας και υποψήφιο Περιφερειάρχη συνόδευαν η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Στέλλα Γκανιάτσου, ο υποψήφιος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης – Τουρισμού Γιώργος Τσακίρης, η εκπρόσωπος Τύπου του Συνδυασμού και υποψήφια σύμβουλος Καβάλας Βίκυ Μουντζούρη, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και Γραμματέας ΑΜ-Θ Οργανωτικού των ΑΝΕΛ Φώτης Καλένης και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Παρασκευή Μπουγέλη.

KOUIK PERIDOESIA