Προδρόμου: Δύσκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί τις φραστικές επιθέσεις του ηγέτη της Αριστεράς

Δύσκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί τις φραστικές επιθέσεις του ηγέτη της Αριστεράς, αναφέρει μεταξύ άλλων σε γραπτή απάντησή του ο Κυβερνητικός Εκπροσώπος,  Πρόδρομος Προδρόμου στον ΓΓ του ΑΚΕΛ

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Την τελευταία δεκαετία στην Κύπρο εφαρμόστηκαν και δοκιμάστηκαν δυο διαφορετικές φιλοσοφίες οικονομικής πολιτικής. Είδαμε και ο λαός έζησε πολύ επώδυνα τις πολιτικές που πενταπλασίασαν την ανεργία, που έφεραν φτώχεια και κοινωνικά παντοπωλεία και που οδηγούσαν τη χώρα σε πτώχευση.

Ευτυχώς, χάρη στις μεγάλες προσπάθειες του κόσμου και σε μια διαφορετική οικονομική φιλοσοφία όλα εκείνα τα αφήσαμε πίσω. Με πολύ κόπο και με τη στήριξη και δυνάμεων της αντιπολίτευσης στη Βουλή, απορροφήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της η ανεργία και εδώ και μερικά χρόνια έχουμε ισχυρή ανάπτυξη.

Έχουμε οικονομική πολιτική που δίνει στην Κυβέρνηση τις δυνατότητες για να προωθεί επωφελή μέτρα σε όλους τους τομείς και να αναπτύσσει και ένα δίχτυ προστασίας και κοινωνικής μέριμνας χωρίς μαύρες τρύπες. Αν και η μεγαλύτερη κοινωνική προστασία είναι η ανάπτυξη, την οποία με περαιτέρω τομές και αλλαγές πρέπει να εμπεδώσουμε και να εμβαθύνουμε.

Σήμερα μπορούμε και αντιμετωπίζουμε προβλήματα που δημιουργεί η ζωή και η χώρα μας προχωρά διαρκώς μπροστά, με ανάπτυξη και με προοπτικές. Όλα δείχνουν ότι το μέλλον στα επόμενα χρόνια εξαγγέλλεται καλύτερο, αντίθετα από τότε που κάθε χρόνο η χώρα βούλιαζε περισσότερο στην κρίση χωρίς ελπίδα.

Όσον αφορά το εθνικό ζήτημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη και αντλώντας στήριξη από διεθνή ερείσματα που δημιουργούμε, προσπαθεί, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΓΓ των ΗΕ, για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Επιδιώκει, μάλιστα, να αξιοποιήσουμε και το «Πλαίσιο Γκουτέρες», που ήταν αποτέλεσμα της διαπραγματευτικής προσπάθειας του ίδιου του Προέδρου Αναστασιάδη, με τη σημαντική στήριξη και της Ελλάδας.

Δύσκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί τις φραστικές επιθέσεις του ηγέτη της Αριστεράς και την επιμονή του να αναφέρεται στο Κυπριακό χωρίς να βλέπει ούτε να κρίνει τη στάση της τουρκικής πλευράς, η οποία όχι μόνο δεν φαίνεται εποικοδομητική, αλλά επιδίδεται σε προσπάθειες για να κλιμακώνει την ένταση μέσω προκλητικής αδιαλλαξίας.

Ακούμε και κάποιες πολύ ατυχείς εκφράσεις. Δεν πρόκειται, όμως, να ακολουθήσουμε σε μια τέτοια λογική όξυνσης.