Προδρόμου: Απορρίπτουμε τις απόπειρες αντιπερισπασμών

Η Δικαιοσύνη να προχωρήσει μέχρι τέλους

Μιλούν τώρα για “στημένες καταθέσεις”… Εκείνο που σίγουρα στήθηκε, είναι μια κομπίνα εις βάρος του ταμείου συντάξεων…

Παρακολουθούμε με ανησυχία την πολιτική όξυνση που επιχειρείται, ως αντίδραση στη διαδικασία εξιχνίασης της λεηλάτησης του ταμείου συντάξεων των εργαζόμενων της ΑΤΗΚ.

Φαίνεται ότι στόχος του γ.γ. του ΑΚΕΛ είναι με την όξυνση του πολιτικού κλίματος και με τη μετωπική κομματική αντιπαράθεση να επισκιασθούν ή και να ακυρωθούν οι διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης. Εμείς, πάντως, δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τέτοιο δρόμο.

Η προσπάθεια του κ. Α. Κυπριανού να αναμίξει και τη λαϊκή αντίδραση στην τραγωδία του Μαρί για να παρουσιάσει “υπόθεση σκευωρίας”, αποτελεί μεγάλη ηθική πρόκληση απέναντι στην ίδια την κοινωνία. Κάθε σχόλιο είναι περιττό.

Η διερεύνηση και η ανακριτική διαδικασία στηρίζονται πάνω σε συγκεκριμένα στοιχεία και θα πρέπει να προχωρήσουν μέχρι τέλους. Κάποιοι μιλούν τώρα για “στημένες καταθέσεις”, αμφισβητώντας και το ίδιο το ερευνητικό έργο. Μήπως ήταν “στημένοι” οι τραπεζικοί λογαριασμοί που αποκαλύφθηκαν ακολουθώντας τα ίχνη του “βρώμικου χρήματος”;

Εκείνο που σίγουρα στήθηκε σε αυτή την υπόθεση, είναι μια μεγάλη κομπίνα εις βάρος του ταμείου των εργαζόμενων.

Οι αρχές της πολιτείας οφείλουν να εξιχνιάσουν μέχρι τέλους αυτή την απάτη και καταδολίευση και οι ένοχοι πρέπει να οδηγηθούν μπροστά στη δικαιοσύνη. Τέτοια είναι η απαίτηση ολόκληρης της κοινωνίας και δεν μπορεί να σταθεί φραγμός κανένα “κομματικό αντανακλαστικό” και καμία απόπειρα δήθεν πολιτικοποίησης.

 

 

Check Also

Ουκρανικό: Επαφές Γκουτέρες με Ζελένσκι, Ερντογάν -Σιτηρά και Ζαπορίζια στην ατζέντα

Με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολόντιμιρ Ζελένσκι συναντώνται σήμερα στη Λβιβ της Ουκρανίας ο ΓΓ του …

Πνιγμός 3χρονης Χριστίνας σε πισίνα: Εντατικές ανακρίσεις – Κλήθηκαν όλοι για καταθέσεις

Mε ενισχυμένη ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Πάφου συνεχίζονται και σήμερα οι εξετάσεις για την υπόθεση …