Εκδήλωση συμπαράστασης στον Αλέκου από μέλη του ΑΚΕΛ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στο στέλεχος του ΑΚΕΛ Χρήστο Αλέκου, πραγματοποίησαν το απόγευμα δεκάδες στελέχη του ΑΚΕΛ, έξω από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου, όπου τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση της αγοράς από το Ταμείο Συντάξεως της CYTA, τ/κ τεμαχίου γης στη Δρομολαξιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τις 4 μέχρι και τις 5 το απόγευμα και τα στελέχη και οι οπαδοί του ΑΚΕΛ παρέμειναν έξω από την είσοδο του Αστυνομικού Σταθμού κρατώντας πανό που ανέγραφαν συνθήματα όπως «Είμαι και εγώ ΑΚΕΛ – Ελάτε να με συλλάβετε», «Η αριστερά δεν θα λυγίσει, η αλήθεια θα νικήσει» και «Όχι στις πολιτικές διώξεις».

Τα μέλη του ΑΚΕΛ δεσμεύτηκαν ότι και αύριο το απόγευμα θα δώσουν το παρών τους έξω από τα κρατητήρια, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη συμπαράσταση τους στο Χρήστο Αλέκου.

Στους συγκεντρωθέντες μίλησε ο Γιαννάκης Κολοκασίδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «οι διώξεις στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ποινικές, οι διώξεις είναι πολιτικές. Η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη έχει πολλές πρωτιές τους πρώτους έξη μήνες της προεδρίας του. Εκαναν ακόμα μια πρωτιά, ύστερα από πολλές δεκαετίες στην Κύπρο έχουμε πολιτικές διώξεις».

Πρόσθεσε ότι «λογάριασαν όμως λάθος. Είναι να μην ξυπνήσει το θηρίο, έτσι και ξύπνησε ο λαός, έτσι και σηκώθηκε το ΑΚΕΛ κανένας δεν θα σταθεί μπροστά μας, να το έχουν υπόψη τους».