Προβλέψεις της Κομισιόν και το μπράβο της Τρόικας

Για ακόμα μια φορά αποδειχτήκαμε πολύ καλοί μαθητές στο μνημονιακό πρόγραμμα, με τους αριθμούς να μιλάνε για πρόοδο στη διαγεγραμμένη πορεία του μνημονίου, δηλαδή στην πορεία της ύφεσης και της λιτότητας.

Την ίδια ώρα έχουμε και τις προβλέψεις για την Κυπριακή οικονομία από την Κομισιόν, η οποία μιλά για περαιτέρω ύφεση και μεγαλύτερη ανεργία.

Για ακόμα μια φορά αναρωτιόμαστε τι προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση για το θέμα αυτό; Μπορεί να είναι ο καλύτερος μαθητής της Τρόικας, αλλά οι επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία είναι μεγάλες και απειλούν την επιβίωση χιλιάδων συμπατριωτών μας.

Θεωρητικά το 2015 θα σηματοδοτήσει την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση και την επιστροφή σε ρυθμούς της πολυπόθητης ανάπτυξης. Όμως το 2015 είναι ακόμα μακριά και ο δρόμος σπαρμένος με αγκάθια.

Οι απώλειες στην πραγματική οικονομία είναι μεγάλες αλλά δεν βλέπουμε κανένα σχέδιο για αναχαίτιση τους. Ζητούμε για ακόμα μια φορά από την Κυβέρνηση να προχωρήσει αποφασιστικά στη μείωση των δανειστικών επιτοκίων, στην άρση των περιορισμών για τις συναλλαγές και στην στοχευμένη περισυλλογή των δημοσίων δαπανών.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ