Πρεμιέρες για τους λάτρεις του θεάτρου (14/1-19/1)

Η θεατρική ζωή της Αθήνας είναι σε πολύ καλό επίπεδο τη σεζόν που διανύουμε. Ο κόσμος έχει αρχίσει να εκτιμά το θέατρο και πλέον το επιλέγει για μέσο ψυχαγωγίας, παρά την κρίση.Είναι βέβαια γεγονός ότι και οι υπεύθυνοι των θεάτρων έχουν μειώσει τις τιμές των εισιτηρίων, ώστε να είναι προσιτές και όχι υπερβολικές για τους Έλληνες πολίτες.

Αυτή την εβδομάδα πρόκειται αν κάνουν πρεμιέρα ορισμένες παραστάσεις που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσετε.

Σήμερα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα ανέβει η παράσταση “Το σώμα του χρόνου”, σε σκηνοθεσία Π. Ναρλή. Πρόκειται για έναν μονόλογο με πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Μ. Σαμπάνη. Επίσης, απόψε θα κάνει πρεμιέρα και η παράσταση “Σουέλ” στο θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στην Πλάκα αλλά και η “Νίνα 2” στο Κέλυφος, σε σκηνοθεσία της Κάτιας Σπερελάκη.

Στις 15/1 το περίφημο μυθιστόρημα του Τζον Φόουλς, “Ο Συλλέκτης” θα πάρει σάρκα και οστά στο θέατρο 104. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Κωνσταντακόπουλος και ερμηνεύουν ο Ιωάννης Παπαζήσης και η Ειρήνη Φαναριώτη.

Από τις 16/1 έως τις 31/1  η “Νεκρή φύση με πτηνά” της YELP danceco θα μας περιμένει όλους στο Beton 7. Πρόκειται για μια σπουδή για το χάος σε 2 πράξεις και έναν επίλογο της YELP danceco σε σκηνοθεσία της Μαριέλας Νέστορα.

Στις 17/1 η παράσταση “Γράφημα” θα κάνει πρεμιέρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Σε σκηνοθεσία Χρ. Λύγκα και με πρωταγωνιστές τους Χρ. Λύγκα, Αντιγόνη Δρακουλάκη και Β.Μαργέτη, η παράσταση αυτή θα σας προβληματίσει  ιδιαιτέρως.

Το θέατρο Rex- Σκηνή Κοτοπούλη θα φιλοξενεί από τις 17/1 τα “Κόκκινα φανάρια”. Η θρυλική ταινία του Αλέκου Γαλανού θα σκηνοθετηθεί από τον Κωνσταντίνο Ρήγο και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα κατέχουν οι Μαρία Κίτσου, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Θεοδώρα Τζήμου, Άλκηστις Πουλοπούλου, Ευγενία Δημητροπούλου και Ελένη Κουκίδου.

Την ίδια ημέρα στο θέατρο Ελληνικός κόσμος θα δούμε για πρώτη φορά την παράσταση η “Άλλη Αίσθηση”, η οποία θα σας ταξιδέψει..στις αισθήσεις. Σκηνοθετεί η Φρόσω Λύτρα και πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Γωγώ Καρτσάνα, Θύμιος Κούκιος, Αννίτα Κούλη, Λήδα Ματσάγγου και άλλοι καλλιτέχνες.

Στις 19 και 20 Ιανουαρίου στο θέατρο Badminton θα παρουσιαστεί ένα μοναδικό “Αφιέρωμα στον Ρούντολφ Νουρέγιεφ”, με αφορμή τη επέτειο των είκοσι χρόνων από το θάνατό του. Οι τιμές στον Νουρέγιεφ θα αποδοθούν από τα αστέρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού.