Λίγο πριν από την έναρξη του debate – Τα στιγμιότυπα στο στούντιο και το καλωσόρισμα με ζιβανία και ξηρούς καρπούς

Ώρα 20.40 και στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ φτάνει πρώτος ο Γιώργος Λιλλήκας, ανεξάρτητος υποψήφιος τον οποίο στηρίζει η  ΕΔΕΚ, συνοδευόμενος από τον Τάσο Κύζα, συντονιστή της προεκλογικής του εκστρατείας, και τα μέλη του γραφείου Τύπου, Αλέξανδρο Μιχαηλίδη, Γιώργο Αγαπίου και Ρένα Γιαβάση.

Στις 20.50 έφτασε ο Σταύρος Μαλάς, ο οποίος στηρίζεται από το ΑΚΕΛ. Τον συνόδευαν ο βουλευτής Πάμπος Χατζηγεωργίου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου Βαλεντίνος Πολυκάρπου και τα μέλη του πολιτικού του γραφείου Θέμος Δημητρίου και Κούλλης Αβραάμ.  Προσερχόμενος ο κ. Μαλάς έκανε λόγο για debate “παραγωγικής συζήτησης και συγκεκριμένων προτάσεων… Το βασικότερο είναι όλοι να αντιληφθούν ποιες είναι οι αιτίες της οικονομικής κρίσεις και θα δώσουμε ξεκάθαρες πολιτικές απαντήσεις»

Ώρα 20.59 προσήλθε, τελευταίος ο Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος του ΔΗΣΥ.… «Προσέρχομαι για να τοποθετηθώ και όχι να αντιπαραταχθώ…Ο λαός θα ακούσει τις θέσεις μας και τις πολιτικές μας που θα μας οδηγήσουν στην ανάπτυξη και στην έξοδο από την κρίση» , είπε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο. Τον συνόδευαν  αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο εκ των συμβούλων επικοινωνίας του κ. Αναστασιάδη, Ανδρέας Χατζηκυριάκος και εκ μέρους του ΔΗΚΟ ο Βασίλης Πάλμας.

Στο στούντιο οδήγησαν τους τρεις υποψήφιους ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΡΙΚ. Εκεί είχαν φροντίσει να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα και να μειώσουν το άγχος, με ζιβανία και ξηρούς καρπούς.

Μέχρι να ετοιμαστούν οι υποψήφιοι, η πόρτα του στούντιο δεν άνοιξε, ούτε για τους δημοσιογράφους των τεσσάρων καναλιών, που θα τους υπέβαλαν στη βάσανο των ερωτήσεων. Ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος είχε τη γραβάτα στην τσέπη, την έβαλε κυριολεκτικά στο παρά πέντε. Δεν έλειψαν και τα αστεία μεταξύ τους λίγο πριν ο σκηνοθέτης δώσει το σήμα της έναρξης.

Είχαν και οι τρεις φορέσει σκούρα κοστούμια. Αναστασιάδης και Μαλάς προτίμησαν και σκούρα γραβάτα, σε αντίθεση με τον λαχανί χρώμα της γραβάτας του Γιώργου Λιλλήκα.