Σαμαράς: Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται – Για “παρακρατικούς της δεξιάς” έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

«Έναν άνθρωπο μπορείς να τον πυροβολήσεις, όπως κι ένα κτήριο, που πυροβόλησαν. Τη Δημοκρατία, όμως, δεν μπορείς να την πυροβολήσεις. Ας το ακούσουν, λοιπόν, αυτοί που πρέπει: η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος το απόγευμα της Δευτέρας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη λεωφόρο Συγγρού. 
Η καταδίκη για την επίθεση είναι συνολική από τον πολιτικο κόσμο για το χτύπημα στα γραφεία της ΝΔ. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ περί δραστών από το χώρο του… «παρακράτους της δεξιάς», άναψε και πάλι τα αίματα. Σύμφωνα τον ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν σπεύδουν κάθε φορά να αξιοποιήσουν πολιτικά τις πράξεις τυφλής βίας, για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη».
Ο πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «αμήχανη καταδίκη».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας εξέφρασε «έκπληξη» και «οδύνη» για τις «καινοφανείς θεωρίες περί “παρακρατικών της Δεξιάς”», όπως είπε, σημειώνοντας ότι αυτές προέρχονται «από τους ίδιους εκείνους που προ ολίγων ημερών έλεγαν ότι τα ευρήματα στη Βίλα Αμαλία, οι αντισφυξιογόνες, οι κάσκες, οι βόμβες μολότοφ, τα υλικά, τα παλούκια, ήταν στοιχεία απαραίτητα για κάθε ελληνικό νοικοκυριό».