Πούτιν – Επίδειξη δύναμης με αφορμή την “Ημέρα της Νίκης” (ΒΙΝΤΕΟ)

Πούτιν: Δεν υπήρχε, δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει ποτέ δύναμη που να μπορεί να μας υποδουλώσει

Με μία εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Μόσχας η Ρωσία τίμησε την “ημέρα της Νίκης”,  της επικράτησης της Σοβιετικής Ένωσης επί των Ναζί , η οποία γιορτάζεται στις 9 Μαΐου.

Η «Ημέρα της Νίκης» τιμά τον θρίαμβο του Κόκκινου Στρατού επί της Ναζιστικής Γερμανίας στον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», όπως αποκαλούν τον Β’ Παγκόσμιο οι Ρώσοι, και τους εκατομμύρια στρατιώτες που θυσίασαν τη ζωή τους γι’ αυτόν.

Όπως κάθε χρόνο, στην Κόκκινη Πλατεία πραγματοποιήθηκε μια τεράστια στρατιωτική παρέλαση με τη συμμετοχή πάνω από 10.000 στρατιωτών και 114 τεθωρακισμένων.

Εν μέσω των γεωπολιτικών εντάσεων σε διεθνές επίπεδο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέλεξε τη σημερινή σημαντική ημέρα για να «στείλει» ένα μήνυμα ότι η χώρα του παραμένει δυνατή και ετοιμοπόλεμη.

Και παρόλο που η απρόσμενη συννεφιά του χάλασε τα σχέδια να επιδείξει την ισχύ της αεροπορίας του με μια αεροπορική επίδειξη 72 μαχητικών, τιμώντας ταυτόχρονα τους Ρώσους πιλότους που συμμετείχαν στις τελευταίες επιδρομές στη Συρία, το μήνυμα σίγουρα «εστάλη» σε εκείνους που έπρεπε.


Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος παρευρέθηκε στην παρέλαση, όπως κάθε χρόνο, και εκφώνησε ομιλία προς τιμήν των πεσόντων.

«Θα προστατεύουμε πάντα τη Ρωσία όπως κάνατε και εσείς, οι Στρατιώτες της Νίκης. Και θα ενισχύσουμε τις παραδόσεις του πατριωτισμού, υπηρετώντας πιστά την πατρίδα», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του, επισημαίνοντας ότι οι Σοβιετικοί στρατιώτες πολέμησαν μέχρι τέλους, πετυχαίνοντας το ακατόρθωτο, να νικήσουν τους Ναζί και να βάλουν τέλος στη θηριωδίες τους.

Όπως τόνισε, «τα μαθήματα του παρελθόντος μας αναγκάζουν να είμαστε σε επιφυλακή και οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απωθήσουν την οποιαδήποτε επίθεση. Δεν υπήρχε, δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει ποτέ δύναμη που να μπορεί να μας υποδουλώσει».

https://www.youtube.com/watch?v=_UHt5dzXQd8