Τα καθήκοντα του πρίγκιπα Φίλιππου αναλαμβάνει η Κέιτ Μίντλετον

Μετακομίζει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μαζί με την οικογένειά του από το Νόρφολκ και την έπαυλη Amner Hall στο Λονδίνο αυτό το καλοκαίρι και ο ίδιος, αναμένεται να παραιτηθεί από την εργασία του ως πιλότος σε ασθενοφόρα ελικόπτερα.

Τον Ιανουάριο το παλάτι του Κένσιγκτον ανακοίνωσε ότι ο δεύτερος στην διαδοχή του βρετανικού θρόνου αναμένεται να παραιτηθεί από την δουλειά του για να αναλάβει περισσότερα βασιλικά καθήκοντα. Όμως, μετά την παραίτηση του βασιλικού συζύγου την Πέμπτη από τα δημόσια καθήκοντά του, μετά από 65 χρόνια στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ πολλά πρόκειται να αλλάξουν για τα νεαρά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Την Κυριακή ανώνυμη πηγή του παλατιού αποκάλυψε στην Sunday Times ότι η βασίλισσα μετά την «συνταξιοδότηση» του 95χρονου σύζύγου της επιθυμεί τα εγγόνια της να μην ασχολούνται μόνο με το φιλανθρωπικό τους έργο, αλλά να αναλάβουν και καθήκοντα εκπροσώπησης του έθνους.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, η 35χρονη Κέιτ Μίντλετον εκμυστηρεύτηκε σε άτομα που εργάζονται στο πλευρό της πως έχει σκοπό να αντικαταστήσει τον πρίγκιπα Φίλιππο στα δημόσια καθήκοντά του.

Η δούκισσα του Κέιμπριτζ ανέφερε σε βοηθούς της ότι θαυμάζει τον παππού του συζύγου της και θέλει να τον μιμηθεί. Όπως και εκείνος επί 65 χρόνια στήριζε την βασίλισσα και η ίδια θέλει «να μπει στα παπούτσια του» και να προετοιμαστεί για τον μελλοντικό της ρόλο ως βασίλισσα δίπλα στον Ουίλιαμ.

Η εφημερίδα Sunday Express, επικαλούμενη πηγή του παλατιού, υποστηρίζει ότι η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν επιθυμούν να φέρουν στον κόσμο και τρίτο παιδί. Αντίθετα, το ζευγάρι, ειδικότερα, μετά την παραίτηση του πρίγκιπα Φίλιππου, θα αναλάβει περισσότερα βασιλικά καθήκοντα για λογαριασμό της βασίλισσας ενώ παράλληλα, θα συνεχίσει και το φιλανθρωπικό του έργο.