Πούτιν: Εμβάθυνση συνεργασίας με την Κύπρο

Η Ρωσία θα συνεχίσει να συμβάλλει στην εμβάθυνση της συνεργασίας με την Κύπρο στον οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα και να συμμετέχει στην αναζήτηση μιας δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Κύπρου στη χώρα.

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Γεώργιος Κασουλίδης επέδωσε την Τετάρτη τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση.

Η τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο. Σε αυτήν επέδωσαν τα διαπιστευτήρια τους και Πρέσβεις άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων η νέα Πρέσβης της Ελλάδας και ο νέος Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στην ομιλία του κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων ο Πρόεδρος Πούτιν περιέγραψε τους κύριους άξονες της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, σημειώνοντας τις προτεραιότητες της, καθώς και τις θέσεις αρχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον διεθνή χώρο.

Τόνισε ότι η Ρωσία αποδίδει προτεραιότητα στο διεθνές δίκαιο και στον κεντρικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών και ότι μόνο στη βάση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών μπορούμε να αναζητήσουμε τρόπους για την επίλυση κρίσεων.

Αφού διατύπωσε τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ο Πρόεδρος Πούτιν σχολίασε ξεχωριστά τα διμερή θέματα της Ρωσίας και των χωρών, των οποίων οι Πρέσβεις συμμετείχαν στην τελετή.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Κύπρο, ανέφερε ότι «οι σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία αναπτύσσονται παραδοσιακά σε ένα φιλικό τόνο. Θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να συμβάλλουμε στην εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στον οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα και να συμμετέχουμε στην αναζήτηση μιας δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος», υπογράμμισε.

Σε σύντομη συνομιλία που είχαν οι Πρέσβεις με τον Πρόεδρο Πούτιν μετά την τελετή, ο Πρέσβης της Κύπρου Γεώργιος Κασουλίδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Πούτιν για τη σθεναρή υποστήριξη της Ρωσίας για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Κύπρος.