Πολύ καλύτερα ο Πρόεδρος

Η κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, εξελίσσεται ομαλά, δήλωσε το μεσημέρι στους δημοσιογράφους ο θεράπων ιατρός του Δρ Σάββας Καδής.

Αν όλα όλα πάνε καλά, εκφράζεται η ελπίδα ότι αύριο μετά το μεσημέρι θα μπορέσει να λάβει εξιτήριο.

Αναφορικά με την συμμετοχή του ΠτΣ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Πέμπτη, ο Δρ. Καδής είπε ότι ίσως με κάποιες διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμά του, ο Πρόεδρος να μπορέσει να παρευρεθεί.

“Η υγεία του Προέδρου εξελίσσεται ομαλά, είναι πολύ-πολύ καλύτερα σήμερα σε σχέση με χθες, η διάθεση του είναι πολύ καλά, η πρώτη του κουβέντα που τον είδα σήμερα το πρωί μου είπε ότι `εμπήκε στις αγορές ξανά`, νοιώθει και ο ίδιος πολύ καλύτερα”, εξήγησε ο Δρ. Καδής.

Συνέχισε λέγοντας ότι “φυσικά υπάρχει μια αδυναμία, ο εργαστηριακός έλεγχος σήμερα έδειξε μεγάλη βελτίωση σε διάφορα πράγματα που είχαμε μικροπροβλήματα χθες, δεν έχουμε εντοπίσει ακριβώς την αιτία του προβλήματος, δηλαδή ποιο μικρόβιο μας έχει προκαλέσει την όλη κατάσταση, σημασία όμως έχει ότι ανταποκρίνεται θετικότατα στην θεραπεία που παίρνει και αυτό φαίνεται τόσο στον εργαστηριακό έλεγχο όσο και στην διάθεσή του”.

Ο ιατρός είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος έχει αρχίσει να τρώει, όχι ακόμη φυσιολογικά, δίνεται προσοχή σε ορισμένα πράγματα και εξέφρασε την ελπίδα “αν όλα πάνε καλά, αύριο να πάρει εξιτήριο, εννοείται αυτό θα γίνει σίγουρα μετά το μεσημέρι, το απόγευμα ίσως”.

Τόνισε ακόμη πως εννοείται ότι ο ΠτΔ δεν θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του και θα τους συστηθεί ανάπαυση και δίαιτα, αλλά όλα βαίνουν ομαλώς και αυτό είναι το ευχάριστο.

Ο Δρ. Καδής είπε “σίγουρα θέλει τουλάχιστον δύο-τρεις μέρες ανάπαυση, ξέροντας τον και από προηγούμενες εμπειρίες, παρόλο που είναι πολύ καλός ασθενής όσο είναι μέσα στο νοσοκομείο, το τι θα ακολουθήσει ίσως να είναι λίγο διαφορετικό”.

“Πάντως όμως πρέπει να σας πω ότι μας έχει εκπλήξει πολύ θετικά, είναι `πολύ γερό σκαρί`, η βελτίωση ήταν θεαματική και πραγματικά η διάθεση του και η θέλησή του είναι όλα απίστευτα”, τόνισε.