Χριστοδουλίδης: Θετική για την Κύπρο ενδεχόμενη εκλογή Γιούνκερ

Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει θετικό γεγονός  την υποστήριξη που φαίνεται να λαμβάνει από όλο και περισσότερες χώρες ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, για την Προεδρία της Κομισιόν.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται ότι ο κ Γιούνκερ έχει αρκετές πιθανότητες να αναλάβει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αναμένουμε μέχρι το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Πέμπτη και την Παρασκευή για λήψη τελικών αποφάσεων.

“Αν οι εκτιμήσεις επαληθευθούν, θεωρούμε ότι είναι μια ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη για την Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Γιούνκερ γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις λεπτομέρειες του Κυπριακού, ενώ είναι σε όλους γνωστή η θέση που κράτησε το Λουξεμβούργο κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για την Κύπρο πριν την απόφαση το Μάρτιο του 2013 αλλά και μετά, άρα αν επαληθευθούν οι εκτιμήσεις, θεωρούμε ότι θα είναι κάτι πολύ σημαντικό”, είπε ο Εκπρόσωπος.

Υπενθύμισε εξάλλου ότι ο κ. Γιούνκερ πολύ πρόσφατα βρισκόταν στην Κύπρο, είχε συνάντηση με τον ΠτΔ και τον ΥΠΕΞ “και μέσα στο πλαίσιο εκείνης της συνάντησης συζητήθηκαν και αρκετά θέματα κυπριακού ενδιαφέροντος”.