Ποιος από τους δύο έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την αγορά των Ελληνικών ομολόγων;

Μέρα με τη μέρα η ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ θα πληροφορεί το αναγνωστικό κοινό της για το ποιος φέρει την κύρια ευθύνη στην αγορά των “μεταχειρισμένων” Ελληνικών ομολόγων.

Το 2009 βγήκε ο τότε διευθύνων σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου κ. Ανδρέας Ηλιάδης και είπε σε συνέδριο και στα ΜΜΕ ότι η τράπεζα Κύπρου δεν πρόκειται να πάρει ποτέ Ελληνικά ομόλογα. Έλα όμως που μετά από ένα χρόνο πήρε Ελληνικά ομόλογα από Γερμανική τράπεζα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ !!

Πρωτοστάτης στην αγορά των Ελληνικών ομολόγων ήταν και ο σημερινός διοικητής της τράπεζας Κύπρου  Γιάννης Κυπρής διότι αυτός ήταν και ο υπεύθυνος επενδύσεων στον Ευρωπαικό και άλλο ξένο χώρο. Αυτός και μόνο αυτός κινούσε τα νήματα στις τράπεζες και απλά συνυπόγραψε στην αγορά και ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Το Ν.2 επί εποχής Ανδρέα Ηλιάδη και σήμερα Ν.1 Γιάννης Κυπρής γιατί αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τιμόνι της τράπεζας Κύπρου; Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης, τι κάνει ;

Είναι καιρός να στείλουν όλους αυτούς τους  “κυρίους” στα σπίτια τους, όπως έστειλε η κυβέρνηση στο σπίτι του και τον Ανδρέα Ηλιάδη. Έπρεπε να δώσουν όλοι ομαδικώς τις παραιτήσεις τους η ηγετική ομάδα της τράπεζας Κύπρου. Τώρα όμως έχουν συμπεριλάβει στο διοικητικό συμβούλιο και έναν άλλο μεγάλο “αετονύχη” ο οποίος λέγεται Τάκης Αράπογλου ο οποίος γνωρίζει καλά να κάνει deal με Τουρκικές τράπεζες….

Η ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ θα τους ακολουθεί συνεχώς…