Πληθώρα επιχειρηματιών στο Κατάρ

Περίπου 93 επιχεΙρηματίες έχουν ετοιμάσει τις αποσκευές τους  για να ταξιδέψουν μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο επίσημο ταξίδι για το Κατάρ όπου ευελπιστούν για ευκαιρίες χρηματοδότησης, και επιχειρηματικών συνεργασιών.

Οι επίσημες συναντήσεις είναι προγραμματισμένες για τη Δευτέρα και αναμένεται στο πλαίσιο της επίσκεψης να υπογραφούν διακρατικές συμφωνίες Κύπρου-Κατάρ, για συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης, της ενέργειας, της αφαλάτωσης και διαχείρισης υδάτων και των νομικών υποθέσεων.

Επίσης  θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό Φόρουμ στο πλαίσιο του οποίου θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων των δύο χωρών.

Οι πιθανότητες να υπάρξουν αποτελέσματα και συνεργασίες από αυτό το ταξίδι είναι μεγάλες. Εμείς ευχόμαστε τα καλύτερα γιατί όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας, από ότι έδειξαν οι Καταριανοί μέχρι σήμερα, μόνο στα λόγια μένουν…..

Στα μέτρα τους είχαν ετοιμάσει συμφωνία  “προσύμφωνο”  με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο Β’ , αλλά δυστυχώς η συμφωνία ναυάγησε…..

Επί κυβέρνησης Χριστόφια τους “έστελναν στη βρύση για νερό και τους γύριζαν πίσω διψασμένους”…

Ας ελπίσουμε τώρα ότι δεν θα υπάρξει η ίδια αντιμετώπιση και ότι οι Καταριανοί αυτή τη φορά θα βοηθήσουν τη Κύπρο οικονομικά… Με το αζημίωτο βέβαια…