Πλήθος κόσμου για το ύστατο χαίρε στον Γ. Κληρίδη

Πλήθος κόσμου συρρέει από το πρωί στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας για να αποτίσει το ύστατο χαίρε στον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, η σορός του οποίου έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Η σορός μεταφέρθηκε στο ναό γύρω στις 8.30 το πρωί στην παρουσία στρατού και αστυνομίας, και την υποδέχτηκαν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος, Άμυνας Φώτης Φωτίου, ο Δήμαρχος Στροβόλου Λάζαρος Σάββίδης και ο πρώην Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και στενός συνεργάτης του Γλαύκου Κληρίδη, Παντελής Κούρος. Τρισάγιο τέλεσε ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο ναό πρώην υπουργοί των Κυβερνήσεων του εκλιπόντος Προέδρου, μεταξύ των οποίων ο πρώην Υπουργός Εργασίας Ανδρέας Μουσιούτας, και ο πρώην Υπουργός Εμπορίου Κυριάκος Χριστοφή.

Φοιτητές της Πρωτοπορίας ντυμένοι στα μαύρα και μέλη της ΝΕΔΗΣΥ που βρέθηκαν στο ναό, εξέφρασαν λύπη, ευγνωμοσύνη και τιμή προς πατέρας τους, όπως αποκάλεσαν τον Γλαύκο Κληρίδη, για όσα τους δίδαξε.

Αστυνομία και στρατός, λαμβάνουν όλα τα δέοντα μέτρα ασφαλείας, ενώ έξω από την εκκλησία υπάρχει και ασθενοφόρο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να φθάσουν σε λίγο στο ναό.