Επιβεβαιώθηκε η συμφωνία για ΚΑ σε συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας

Επιβεβαιώθηκε η συμφωνία για τις Κυπριακές Αερογραμμές μεταξύ της Κυβέρνησης, της εταιρείας και των συντεχνιών των εργαζομένων, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Υπουργείο Εργασίας. Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, «δόθηκαν οι αναγκαίες διευκρινήσεις και το θέμα έχει λήξει».

«Είχαμε μια συνάντηση με τις συντεχνίες, την ΣΕΚ, την ΠΕΟ και το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών, όπου συζητήθηκαν κάποια θέματα τα οποία αφορούσαν στη συμφωνία που έχει επιτευχθεί» στις 12 Απριλίου, είπε η Υπουργός, προσθέτοντας ότι επιβεβαιώθηκε η συμφωνία.

Ο ΓΓ της ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ Ανδρέας Πιερίδης, δήλωσε από την πλευρά του ότι με τις διευκρινήσεις που δόθηκαν, ανοίγει ο δρόμος για τη συνέχιση και περεταίρω ανάπτυξη των Κυπριακών Αερογραμμών.

Στις δικές του δηλώσεις, ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου είπε ότι συζητήθηκαν όλα τα σημεία της συμφωνίας και δόθηκαν διευκρινήσεις, προκειμένου να προχωρήσει η εφαρμογή της συμφωνίας και να συνεχίσει η εταιρεία κανονικά τη λειτουργία της.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης, ο Πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών Σταύρος Σταύρου, ο ΓΓ της ΣΕΚ Νίκος Μωυσέως, ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, ενώ συμμετείχε και ο Υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος αποχώρησε νωρίτερα.