Πετρίδης: Επιστολή σε όλα τα κόμματα για μεταρρύθμιση της Δ.Υ.

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, θα αποστείλει σήμερα επιστολή προς τα κόμματα για να συμμετέχουν στην προσπάθεια μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας αλλά και της αναπτυξιακής μεταρρύθμισης μέσω της σύστασης μιας διακομματικής συμβουλευτικής Επιτροπής.

Η εποπτεία της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας μαζί με την αναπτυξιακή μεταρρύθμιση στην Προεδρία,έχει ανατεθεί στονν κ. Πετρίδη αφού το  Υπουργικό Συμβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρία αποφάσισε να μην προχωρήσει σε διορισμό νέου Επιτρόπου Μεταρρύθμισης μετά τις αποχωρήσεις των δύο τελευταίων Επιτρόπων που είχαν διοριστεί.

Ο κ. Πετρίδης είπε ότι το Υπουργικό αποφάσισε να αναθέσει στην Προεδρία το όλο έργο της μεταρρύθμισης “σεβόμενο και τους ενδοιασμούς της ΠΑΣΥΔΥ που αφορούν το θεσμό του Επιτρόπου Μεταρρύθμισης”.

Επισήμανε ότι “στόχος είναι να γίνουν όλοι κοινωνοί αυτής της μεγάλης εθνικής προσπάθειας” και παράλληλα να κινηθεί η όλη διαδικασία γρήγορα έτσι ώστε “στις αρχές του νέου έτους να έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τα κύρια ζητήματα της μεταρρύθμισης”.

Αναφέροντας ότι στη διαμόρφωση των προτάσεων θα ληφθούν υπόψη και οι απόψεις των κομμάτων, ο Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει εντός της ημέρας επιστολή στα κόμματα για να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια μέσω της σύστασης μιας διακομματικής συμβουλευτικής Επιτροπής η οποία θα ασχολείται με τα θέματα της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας αλλά και της αναπτυξιακής μεταρρύθμισης.

Όταν διαμορφωθούν οι προτάσεις της Κυβέρνησης θα ακολουθήσει και ο διάλογος με τις συντεχνίες και τους κοινωνικούς εταίρους, πρόσθεσε.

Ο κ. Πετρίδης είπε ότι η πρωτοβουλία που ανέλαβε η Κυβέρνηση για την αναπτυξιακή μεταρρύθμιση, η οποία “περιλαμβάνει απλοποίηση διαδικασιών, σύμπτυξη τμημάτων του δημοσίου ώστε να απλουστευθούν οι διαδικασίες που αφορούν το πως λειτουργούν, πως αδειοδοτούνται και πως επιθεωρούνται και οι επιχειρήσεις, αλλά και τις σχέσεις του πολίτη με το κράτος, είναι πολύ συναφές με αυτό που ονομάζουμε μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας και δεν μπορεί να γίνει το ένα χωρίς το άλλο”.

“Αυτός ήταν ένας επιπρόσθετος λόγος που λήφθηκε η απόφαση όπως τεθούν μαζί τα δύο θέματα”, εξήγησε.