Περδίκης: Η Βουλή αντιμετωπίζει πρόβλημα διαφάνειας

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες μας για ελλιπή στοιχεία

Ο κ. Περδίκης δήλωσε ότι ούτε σήμερα έγινε κατορθωτό να λυθεί το θέμα της διαφάνειας των 6000 πράξεων και 1200 ατόμων και νομικών προσώπων, που κατάφεραν να απομακρύνουν τις καταθέσεις τους 15 μέρες πριν την απόφαση του Eurogroup.

Δυστυχώς η Βουλή, με πρόφαση τον Κανονισμό της, αρνείται να δώσει στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της.

Ο βουλευτής των Οικολόγων δήλωσε ότι, έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε σήμερα ότι η Κεντρική Τράπεζα παρέδωσε άδεια δισκέτα στη Βουλή των Αντιπροσώπων τον περασμένο Δεκέμβριο. Τη δεύτερη φορά, η Κεντρική Τράπεζα, έστειλε στοιχεία με ελλιπή στοιχεία. Έλειπαν λέει κάπου εξήντα άτομα που δεν είχαν τους αριθμούς ταυτότητας τους.

Επιβεβαιώθηκε έτσι η πληροφορία μας ότι δόθηκαν ελλιπή στοιχεία. Την τρίτη φορά όταν έστειλαν τη δισκέτα αποφασίστηκε ότι ο βουλευτής και ο αρχηγός ενός κόμματος δεν μπορεί να την δει. Έκανε δύο μήνες να κατατεθεί στη Βουλή η δισκέτα και τώρα δεν μπορούμε να την αξιοποιήσουμε. Προφανώς, δήλωσε ο κ. Περδίκης, το σύστημα είναι πιο δυνατό από τον ίδιο. Ποιο είναι το επτασφράγιστο μυστικό που πρέπει να διαφυλαχθεί;

Ούτε φορολογικός έλεγχος έγινε ούτε και οι βουλευτές δεν μπορούν να ελέγξουν τις πληροφορίες.

Πρόταση νόμου για αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής

Ο κ. Περδίκης δήλωσε σήμερα ότι κατάθεσε πρόταση για αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής ώστε να τερματιστεί αυτή η κατάσταση με την εμπιστευτικότητα των εγγράφων. Δεν είναι δυνατόν να θεωρούνται εμπιστευτικά τα πρακτικά της βουλής, τη στιγμή που όλοι οι δημοσιογράφοι είναι εντός της Επιτροπής όταν συζητείται ένα θέμα.

Ο βουλευτής των Οικολόγων ανάφερε ότι εάν τα υπόλοιπα κόμματα δεν συμφωνούν στη συνυπογραφή της εν λόγω πρότασης, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θα προσχωρήσει στην κατάθεσή της.