Περδίκης: Αναπόφευκτη η σύγκρουση με την Τρόικα

Ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης δήλωσε σήμερα ότι, η σύγκρουση με την Τρόικα είναι αναπόφευκτη εάν θέλουμε πραγματικά να υπερασπιστούμε την κυπριακή οικονομία και τα δικαιώματα των Κυπρίων οφειλετών.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης Walid Hasan, με το οποίο συζήτησε τη δυνατότητα αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Παλαιστίνη, ο κ. Περδίκης είπε: “Πρέπει να ανασηκώσουμε όσο ανάστημα μας έχει απομείνει μαζί με την κυβέρνηση και τα κόμματα, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο ασφάλειας για τους μικροοφειλέτες απέναντι στις απαιτήσεις της Τρόικα, για μαζικές εκποιήσεις και μάλιστα εκποιήσεις που μπορεί να γίνουν από ξένα ταμεία”.

Όπως πρόσθεσε το Κίνημα Οικολόγων έλαβε την επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη και ήδη όπως ανέφερε έχει ήδη συγκαλέσει σήμερα έκτακτη Πολιτική Επιτροπή και Επιτροπή Οικονομικών του Κινήματος των Οικολόγων, για να συζητήσουν την αυριανή τους στάση στη σύσκεψη των Αρχηγών των Κομμάτων στο Συμβούλιο των Αρχηγών.

“Το πρόβλημα που έχει προκύψει -έχω μιλήσει ήδη με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη- φαίνεται ότι κάποια από τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση βρίσκονται εκτός των συμφωνηθέντων της κυβέρνησης με την Τρόικα. Δεν ξέρω αν είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αντίδραση και αντίσταση απέναντι στην Τρόικα”, είπε.

Κατάληξε λέγοντας ότι οι Οικολόγοι θα ζητήσουν αύριο από τη σύσκεψη των Αρχηγών όπως υποστηριχθούν τα δικαιώματα της κυπριακής οικονομίας και κυρίως των Κυπρίων οφειλετών.