ΠΑΣΥΠΙ: Το πόρισμα είναι καταπέλτης και ενοχοποιεί τον Τώνη Αντωνίου

Η ΠΑΣΥΠΙ καλεί τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας “να αποδείξει ότι οι διακηρύξεις του για διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς θα μετατραπούν από λόγια σε έργα” σχετικά με το θέμα της έρευνας για τον πρόεδρο των Κυπριακών Αερογραμμών Τώνη Αντωνίου.

Στην ανακοίνωση της η ΠΑΣΥΠΙ επικαλείται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το πόρισμα “είναι καταπέλτης και ενοχοποιεί τον κ. Αντωνίου” και θα εξεταστεί από το Υπουργικό στη σημερινή του συνεδρία.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να αποδείξει ότι οι διακηρύξεις του για διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς θα μετατραπούν από λόγια σε έργα και δεν θα συνεχίσει να επιτρέπει στον κ. Αντωνίου να διαχειρίζεται εκατομμύρια στις ΚΑ,” αναφέρει η ΠΑΣΥΠΙ, προσθέτοντας ότι “εάν δεν γίνει τίποτα, τότε όλοι οι διοικητικοί σύμβουλοι σε όλες τις δημόσιες εταιρείες στην Κύπρο αγνοώντας την εταιρική διακυβέρνηση θα μπορούν ανενόχλητοι να χρεώνουν τα προσωπικά τους έξοδα στις εταιρείες τις οποίες διοικούν”.

Η ΠΑΣΥΠΙ επαναλαμβάνει τη θέση της ότι “η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει στη λήψη απόφασης για διορισμό ξένων επαγγελματιών, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διαχείριση της εταιρείας και θα βοηθήσουν στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση του σωστού στρατηγικού επενδυτή”.

“Απαιτείται αξιοκρατία και σοβαρότητα στη διαχείριση των Κυπριακών Αερογραμμών εφόσον η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην πώληση μέρους ή ολόκληρου του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Μετά από την επιτυχή κατάληξη αυτής της διαδικασίας οι Κυπριακές Αερογραμμές σε συνεργασία με ένα σωστό στρατηγικό επενδυτή θα μπορούν να φέρουν έσοδα στο κράτος πέραν του μισού δισεκατομμυρίου ετησίως” αναφέρει.