ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι στα όρια η σύγκρουσης…

«Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν το δικαίωμα όλων των πολιτών να συμμετέχουν, διαδικαστικό θέμα! Κρίμα. Για εμάς είναι η αρχή της πολιτικής». Με αυτή την ανάρτηση στο twitter απάντησε στο οριστικό «όχι» του ΠΑΣΟΚ για τη ψήφο εξ αποστάσεως ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι το θέμα έχει κλείσει.

«Δε θα μπούμε σε προσωπική αντιπαράθεση για δευτερεύοντα διαδικαστικά ζητήματα, επί των οποίων οι θέσεις μας βασίζονται σε ισχυρά επιχειρήματα» υποστηρίζουν οι επιτελείς της Φώφης Γεννηματά και εξηγούν τη στάση τους: «Από τη στιγμή που καμία εταιρεία δεν έδωσε εγγυήσεις για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία, η συζήτηση έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα».

Το ερώτημα, πλέον, είναι μέχρι που είναι διατεθειμένες να φθάσουν οι δύο πλευρές. Δεδομένων των καθυστερήσεων στην επιτροπή Αλιβιζάτου κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός. Σήμερα συνεδριάζει το επιτελικό συντονιστικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και αύριο η επιτροπή Αλιβιζάτου. Μέχρι το απόγευμα αναμένονται και οι απαντήσεις των εταιρειών λογισμικού για την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων.

Στον «αέρα» είναι και μια σειρά θεμάτων, όπως οι κάλπες και οι προεκλογικές συζητήσεις των υποψηφίων αρχηγών.