ΔΗΣΥ: Το ΑΚΕΛ ειρωνεύεται τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης

Με γραπτή του ανακοίνωση,  ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Πρόδρόμου, απάντησε στον εκπρόσωπο τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου.

Συγκεκριμένα ο κ. Προδρόμου αναφέρει στην δήλωση του ότι “το ΑΚΕΛ δεν καταλαβαίνει τη διαφορά από την Κοινωνική Πολιτική της Ανάπτυξης με τα δικά του μέτρα που φόρτωσαν την Κοινωνία χρέη και φτώχεια” ενώ για τον κ. Στεφάνου τονίζει ότι “ειρωνεύεται τα χτεσινά μέτρα κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης και κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αναξιοπιστία”.

“Η μεγαλύτερη αξιοπιστία ενός Προέδρου της Κύπρου ήταν να βγάλει την χώρα από την βαθιά κρίση και την πτώχευση και να την οδηγήσει σε ανάπτυξη. Όταν η χώρα βρέθηκε στο μαύρο πηγάδι της κρίσης και η Οικονομία υπό διάλυση, βρήκε ένα ηγέτη στο πρόσωπο του Νίκου Αναστασιάδη. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν ο ηγέτης, που και με την συνδρομή του ΔΗΚΟ, εφάρμοσε ένα πολύ δύσκολο αλλά απαραίτητο πρόγραμμα και οδηγεί την χώρα σήμερα σε ανάπτυξη. Ανάπτυξη και πλεονάσματα που επιτρέπουν μέτρα κοινωνικής πολιτικής” τονίζει.

Προσθέτει παράλληλα ότι “η μεγαλύτερη αξιοπιστία που μπορεί να έχει ένας Πρόεδρος της Κύπρου είναι όταν όπως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με την συνδρομή και του ΑΚΕΛ, διαπραγματεύτηκε το κυπριακό με την Τουρκία και έχει δημιουργήσει Κεκτημένο για την ασφάλεια των Κυπρίων και της Κύπρου, με την κατάργηση των Εγγυήσεων και την αποχώρηση του κατοχικού στρατού”.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό και την Οικονομία, ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι “ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έχει πολιτικές που βρίσκουν συναίνεση και δημιουργούν θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες και την κοινωνία”.

Καταλήγοντας επισημαίνει στο ΑΚΕΛ “ότι τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που ειρωνεύεται, είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που δημιουργεί ανάπτυξη και πλεονάσματα. Είναι μέτρα που χρηματοδοτούνται από το πλεόνασμα και επιστρέφουν στους πολίτες το όφελος. Σε αντίθεση με κάποια εικονικά μέτρα και «τσεκούθκια» που η Κυβέρνηση ΑΚΕΛ σκόρπιζε, παίρνοντας δανεικά ακόμα και από τα Ταμεία Συντάξεων των εργαζομένων”.