Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε 39χρονο για βιασμό ανήλικων συγγενικών του προσώπων

Οκτώ χρόνια φυλάκισης σε 39χρονο και 18 χρόνια στον πατέρα του 65 ετών καταδίκασε σήμερα το Κακουργιοδικείο στη Λεμεσό οι οποίοι το 2015 είχαν συλληφθεί μαζί με την μητέρα και τον μικρότερο γιο της οικογένειας για βιασμούς και άσεμνες επιθέσεις σε ανήλικα συγγενικά τους πρόσωπα.

Συγκεκριμένα οι κατηγορίες αφορούν άσεμνες επιθέσεις εναντίον ανήλικων συγγενικών τους προσώπων, ενώ και οι δυο κρίθηκαν ένοχοι ότι σε μια περίπτωση βίασαν, ο καθένας ξεχωριστά, κορίτσι ηλικίας κάτω των 13 ετών. Ακόμη, ο 65χρονος κρίθηκε ένοχος ότι ασέλγησε και είχε δια βίας συνουσία με δυο νεαρούς ενήλικες άνδρες.

Η σύζυγος του 65χρονου, που είχε επίσης συλληφθεί τότε, είχε αθωωθεί στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε και που αφορούσαν την παράλειψη να πράξει κάτι έτσι ώστε να αποτρέψει τη διάπραξη των αδικημάτων από το σύζυγο και τον μεγάλο της γιο.

Ο 38χρονος νεαρότερος γιος της οικογένειας, είχε από την αρχή παραδεχθεί ενοχή σε τέσσερις κατηγορίες για άσεμνες επιθέσεις εναντίον τριών ξαδέλφων του, την περίοδο 1995-1999 και αφέθηκε ελεύθερος το 2015, υπογράφοντας εγγύηση πέντε χιλιάδων ευρώ και με την υποχρέωση να τηρεί για δυο έτη τους Νόμους και Κανονισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το δικαστήριο είχε τότε λάβει σοβαρά υπόψη τη μεταμέλεια του, το γεγονός της άμεσης παραδοχής του, της κράτησης του για τρεις και πλέον μήνες, το ότι κατά τη διάπραξη των σοβαρότερων αδικημάτων ήταν μόλις 15 ετών, αλλά και το λευκό ποινικό του μητρώο.

Η σημερινή διαδικασία, όπως και οι προηγούμενες, έγινε κεκλεισμένων των θυρών και οι δυο άνδρες οδηγήθηκαν πίσω στις Κεντρικές Φυλακές για να εκτίσουν την ποινή τους.