Παραιτείται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Την απόφασή του να παραιτηθεί από τη διοίκηση της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας μέσα στον επόμενο χρόνο, ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο ιεράρχης ανέφερε ότι στις 15 Αυγούστου θα τελέσει την τελευταία του, ως επίσκοπος, λειτουργία στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου και αμέσως μετά θα ξεκινήσει τη διαδικασία αποχώρησής του, με στόχο να έχει εκλεγεί ο διάδοχός του έως τα τέλη του 2018.

Το 2018, ο Μητροπολίτης Αμβρίσιος συμπληρώνει το 80ο έτος της ηλικίας του και 40 χρόνια διακονίας στην τοπική εκκλησία.

Στο παρελθόν, έχει προκαλέσει αντιδράσεις λόγω των θέσεων που έχει διατυπώσει, όπως όταν έκανε λόγο για «γλυκιά ελπίδα» αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή ή όταν αποφάσισε να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες των ναών της Μητρόπολης Αιγιαλείας την ημέρα ψήφισης του νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης.

Σε ανακοίνωση της, η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αναφέρει πως ο Αμβρόσιος «παρά το ότι θα ακολουθήσει την έξοδο από την ενεργό Διακονία, θα παραμείνει στο Αίγιο, εδώ όπου, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Θεός Τον έταξε για να Τον υπηρετήσει, εδώ όπου βρίσκεται ο τάφος των γονέων του, εδώ όπου βρίσκεται η καρδιά και η ψυχή του!».